ESQUÍ

El sector de l'esquí, amb "esperança" que les pròximes nevades permetin acabar la temporada amb un paisatge "blanc"

La meteorologia condiciona un hivern on l'esforç "titànic" de les estacions permet mantenir l'activitat a les pistes
La Molina febrer 2024 1
photo_camera Esquiadors fent un descens per una de les pistes de l'estació cerdana de La Molina / Albert Lijarcio

El fred i les nevades previstes els pròxims dies omplen "d'esperança" el sector de l'esquí; sobretot el que treballa al Pirineu oriental, que ha viscut els primers dos mesos d'hivern amb unes condicions meteorològiques que han complicat la temporada. Ara, esperen que la situació canviï i que el paisatge es mantingui "blanc" durant unes setmanes perquè els amants d'aquest esport tinguin més al·licients i marxin de les pistes amb ganes de tornar-hi l'any que bé. Ho comenta el director de La Molina, Xavier Perpinyà, que assegura que les estacions han pogut oferir un bon servei. Al sector del nòrdic destaquen l'esforç "titànic" que s'ha fet per mantenir les activitats previstes, sobretot l'Esport Blanc Escolar i les setmanes blanques.

Perpinyà ha dit que esperen que el darrer terç de la temporada sigui "més positiu" en termes meteorològics i ha comentat que els mesos de desembre i gener solen ser molt anticiclònics. Tot i això, ha afirmat que les estacions d'alpí estan "molt preparades" per treballar amb poca neu i que tot plegat es demostra amb el servei que s'ha pogut prestar tant als grups escolars com agències de viatges, entre d'altres.

La Molina febrer 2024 2
Esquiadors fent un descens per una de les pistes de l'estació cerdana de La Molina / Albert Lijarcio

La Molina té un 40% de les pistes obertes i un 60% dels remuntadors en funcionament. El seu director destaca que la feina per aconseguir aquest estat de l'estació comença a la primavera i s'estén durant l'estiu i la tardor, quan es duen a terme actuacions per optimitzar la producció de neu. També ha posat en valor l'assistència a les pistes cerdanes de diversos clubs professionals del conjunt de la serralada pirinenca.

Per la seva banda, la tècnica de la Mancomunitat d'Esquí Nòrdic del Pirineu, Imma Obiols, ha ressaltat la feina feta per part del personal de les estacions, així com també la predisposició dels grups per poder mantenir la seva estada a la muntanya. Tot i això, reconeix que ha estat difícil mantenir el públic durant els caps de setmana i els períodes vocacionals.

La Molina febrer 2024 3
Esquiadors fent un descens per una de les pistes de l'estació cerdana de La Molina / Albert Lijarcio

Obiols creu que el futur passa per la producció de neu, ara pràcticament inexistent al sector del nòrdic, i generar activitats que permetin una obertura de les estacions durant tot l'any. De cara als pròxims dies, té clar que si neva es faran "tots els possibles" per obrir i "poder acabar la temporada amb les millors condicions".