PROTESTES

Unió de Pagesos convoca per a la setmana vinent noves tractorades al Pirineu i en passos fronterers

Els talls fronterers dels pagesos en aquesta ocasió no afectaran la frontera amb Andorra.
Protesta pagesos Cerdanya 2
photo_camera Les protestes pageses tornaran a bloquejar la boca nord del túnel del Cadí / Albert Lijarcio

El sindicat agrari Unió de Pagesos ha convocat tractorades dimarts 27 i dimecres 28 de febrer en accessos a passos fronterers per reclamar resoldre la competència deslleial d’importacions que no compleixen les mateixes condicions exigides a les produccions agràries dels països membres de la Unió Europea i, una reducció efectiva de la burocràcia que carrega de temps i costos la pagesia de l’agricultura familiar. Els talls fronterers dels pagesos en aquesta ocasió no afectaran la frontera amb Andorra.

Protesta pagesos Cerdanya 2
Una quarantena de tractors bloquegen la boca nord del túnel del Cadí / Albert Lijarcio

 
El sindicat agrari majoritari a Catalunya mantindrà la pressió aquests dos dies als passos fronteres i tindrà el suport de la pagesia del sindicat francès Confédération Paysanne en alguns dels punts de concentració. Els punts de Girona i Coll d’Ares es convoquen conjuntament amb Revolta Pagesa de Girona.
 
El sindicat reclama al govern estatal i a les forces polítiques a Europa que no donin suport a l’acord d’associació comercial entre la Unió Europea i Xile. Unió de Pagesos denuncia que el ministre d’Agricultura ha donat el vist-i-plau a aquest acord i, justament, suposa no fer realitat les clàusules mirall, entre altres, en l’ús de fitosanitaris. El sindicat alerta que si s’aprova aquest acord no es pot acceptar com a un model a seguir, ja que no va en la direcció adequada per assegurar l’eliminació de la competència deslleial de països tercers.

Unió de pagesos tractorades

 
Unió de Pagesos busca una posició del ministeri en les reunions a Brussel·les que clarament treballi per la màxima reducció de la burocràcia, ja que la Unió Europea és el màxim emissor d’aquesta.

Pagesos protestes 6 de febrer Vilaller
Protesta de pagesos el 6 de febrer a Vilaller / Núria Castells Castel

Tractorades aquest divendres a Sort i Ponts

Per altra banda, aquest divendres els agricultors es van mobilitzar, amb marxes lentes amb els tractors a Ponts i Sort. La primera tractorada que va detectar el Servei Català de Trànsit va ser la que va anar de Guissona fins a Ponts per la carretera L-313 i que va provocar cues de fins a tres quilòmetres. Més tard, Trànsit va informar per xarxes que hi havia retencions a la calçada de la C-14, entre Ponts i Oliana, que va provocar uns quatre quilòmetres de cua.

Mobilitzacions 27 i 28 de febrer
  
1.- Vilaller (Alta Ribagorça)
 
10h. Concentració. Vilaller fins al Refugi de Conangles (Boca sud del Túnel de Vielha)
 
 
2.- Puigcerdà (Cerdanya)
 
10h. Concentració recinte firal de Puigcerdà, i marxa lenta fins al Pont de Llívia.
 
9h. Ruta des del Berguedà. A l’entrada del càmping de Berga. Direcció túnel del Cadí i fins a la concentració de Puigcerdà.

3.- GironaAutopista AP-7
 
8.00h. Inici de les concentracions
 
Concentracions i recorreguts:
 
N-II a Santa Llogaia Àlguema (Davant de maquinària Robert)
 
Ruta. Entrada AP-7. Borrassà direcció Sud.
 
N-II a Orriols (Esplanada Bar Orriols)
 
Ruta. GI-623 direcció l’Escala fins l’entrada a l’autopista AP-7 a Bàscara direcció Nord
 
 
4.- Coll d’Ares (Ripollès)
 
10h. Concentració a Molló
Carrereta C-38 – fins al Coll d’Ares