Sánchez diu que Aragó i Catalunya estaran "en peu d'igualtat" a la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern

Pedro Sánchez: "Vull traslladar al conjunt de la població aragonesa que aquest disseny a través del Comitè Olímpic Espanyol serà d'igual a igual"
Sánchez i Lambán
photo_camera El president Pedro Sánchez, i el president d'Aragó, Javier Lambán, a Saragossa / Pool Moncloa/Fernando Calvo

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha promès aquest dijous al president d'Aragó, Javier Lambán, que Aragó i Catalunya estaran "en peu d'igualtat" a la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern del 2030. En una visita a Saragossa, Sánchez ha afirmat que aquesta és "una aposta per Espanya, per Aragó i per Catalunya" que "si tots treballem junts" permetrà impulsar zones del Pirineu d'Osca i Catalunya. "Vull traslladar al conjunt de la població aragonesa que aquest disseny a través del Comitè Olímpic Espanyol serà d'igual a igual", ha dit.

En una declaració institucional al costat del president Lambán, Sánchez ha recordat que Espanya va presentar també candidatura conjunta amb Portugal, i si les administracions treballen juntes el 2030 pot ser "un nou 1992 per al nostre país en termes esportius i de visibilització internacional d'Espanya".

El projecte de Jocs Olímpics d'Hivern, segons Sánchez, permetrà "impulsar zones que necessiten inversió pública i que demanen més atenció, i visibilitat internacional perquè hi vagin turistes i es puguin crear oportunitats".

Sánchez ha destacat que el govern espanyol ha impulsat ha destinat en els últims anys 1.000 milions d'euros a l'impuls a l'esport olímpic. D'aquests diners, ha afegit, 300 provenen dels fons europeus, perquè "som l'únic país a Europa que en el disseny de fons europeus hem posat com a polítiques específiques la cultura i l'esport"

"Aquest és un acte d'esperança i de reivindicació del millor del nostre país, que és la seva gent i el reconeixement de la diversitat territorial", ha sentenciat.