27.10.2021 |
Viure als Pirineus

CURSES PER MUNTANYA

La Salomon Ultra Pirineu es reinventa i torna amb més ganes que mai al Parc Natural del Cadí-Moixeró

Un any més, la cita reunirà els millors trail runners del món: Kilian Jornet, Jordi Gamito, Dmytri Mityaev, Cristofer Clemente, Aritz Egea, Azara Garcia, Ekaterina Mityaeva, Emelie Forsberg… són alguns dels noms que conformaran les línies de sortida de les diferents curses
unnamed (44)
Una edició anterior de la Salomon Ultra Pirineu / Ariño Visuals / Salomon Ultra Pirineu
La Salomon Ultra Pirineu es reinventa i torna amb més ganes que mai al Parc Natural del Cadí-Moixeró

La Salomon Ultra Pirineu reneix després de ser cancel·lada per la pandèmia el 2020 i ho fa renovada. Quatre proves ompliran de runners Bagà i el Parc Natural del Cadí Moixeró en el primer cap de setmana d'octubre: la Salomon Ultra Pirineu 100k, la Salomon Marató Pirineu 42k, la Salomon Mitja Pirineu 21K i La Molina Nit Pirineu VK. Torna una SUP més adaptable a l'actual situació sanitària, més segura, però també pensada per als anys post pandèmia, més sostenible i al mateix temps que ofereixi una millor experiència a tots els participants amb uns recorreguts millorats. Així doncs, falten menys de dues setmanes perquè es doni el tret de sortida el divendres 1 d'octubre amb l'MNP VK, que un any més donarà inici a la cita, i s'allargarà fins al diumenge 3 d'octubre amb la SMP21k, l’arribada dels últims corredors de la SUP100K i el lliurament de trofeus.

Salomon Ultra Pirineu 100k®, últimes places disponibles per la prova reina

En aquesta edició una modificació de recorregut endureix la SUP100K, que tindrà 100 km de distància i 6.600m de desnivell positiu convertint-la en una de les curses més exigents i internacionals de país, que ara forma part de les Spartan Trail World Championship a distància "Trail ultra Championship ".

Cada any, participants de més de 50 països recorren els trams d'alta muntanya més emblemàtics i espectaculars de Parc Natural del Cadí-Moixeró. En aquesta edició, 1.200 corredors faran vibrar la línia de sortida de la Plaça Porxada de Bagà el dissabte 2 d'octubre a les 5: 30h.

Kilian Jornet va confirmar que aquest any tornarà a disputar a la prova de casa, sent un dels favorits a la victòria, al costat del guanyador de 2019 Dmitry Mityaev, i elits coneguts internacionalment com Jordi Gamito, Aritz Egea i Zaid Aid Malek.

En el pla femení destaquen la guanyadora de 2018 Ekaterina Mityaeva, la guanyadora de 2016 Gemma Arenas, Azara Garcia, i Laia Deu.
 
Salomon Marató Pirineu 42k®, la novetat que ha esgotat inscripcions

La Salomon Marató Pirineu 42k® és una de les novetats d'aquesta edició que no ha deixat indiferent als corredors, resultant d'una fusió entre la Salomon Trail Pirineu i la Salomon Sky Pirineu. Amb 42 km i 2.800 m de desnivell positiu, el seu recorregut de pur trail running passa per alguns dels llocs més icònics de el Parc Natural del Cadí Moixeró com el Niu de d'àliga, Penyes Altes o Empedrats. La cursa, que ja ha esgotat inscripcions, partirà de Bagà el dia 2 d'octubre a les 9: 00h.

Seguirà sent l'última prova del calendari de les Golden Trail National Sèries (Espanya i Portugal) i com a novetat aquest 2021, formarà part de les Spartan Trail World Championship a distància "Trail Run Championship".

Entre els elits trobem a Antonio Martinez, Eduard Hernández, Samuel Dávila, André Rodrigues, Anada Nilsson, Julia Font, Ines Marques, Silvia Puigarnau.
 
Salomon Mitja Pirineu 21k®, quilòmetres de vistes panoràmiques 

La Salomon Mitja Pirineu 21k® canvia de data passant a diumenge, i es trasllada a Bagà mantenint els quilòmetres i augmentant el desnivell a 1.450 metres. Ofereix una vista panoràmica sobre la Serra d'Ensija, el Comabona i el Pedraforca. Encara hi ha places disponibles per apuntar-se a creuar la línia de sortida de la Plaça Porxada el diumenge 1 d'octubre a les 9: 30h.

Destaca la participació de Emelie Forsberg, Mireia Pons, Clàudia Galícia en el panorama femení, i Dani Osanz, Joel Aubeso, Josep Miret i David Nilsson en el masculí.
 
Molina Nit Pirineu KV®, l’inici d’un cap de setmana de moltes emocions 

Com cada any, el divendres dia 1 a les 19:30h al telecabina de la Molina s'encendran els frontals dels corredors, donant començament a un cap de setmana de moltes emocions. La MNP KV® és una carrera vertical nocturna de 860 metres de desnivell positiu que recorre 5 km de distància entre l'estació d'esquí de la Molina (zona telecabina) i el refugi del "Niu de l'Àliga" (2520m).

unnamed (45)(Foto: Una edició anterior de la Salomon Ultra Pirineu / Ariño Visuals / Salomon Ultra Pirineu)

Salomon Ultra Pirineu: una prova segura

L'organització ha estat treballant per garantir que la realització de la prova sigui amb la màxima seguretat possible. Els canvis de recorregut i de proves d'aquest any permeten a l'organització una facilitació de logística i desplaçaments podent així adaptar millor les mesures Covid-19 que les autoritats sanitàries indiquen. S'ha creat un protocol Covid-19 en el qual s'especifiquen mesures per a corredors com la necessitat de disposar d'o bé un certificat digital de la UE que acrediti una pauta completa de vacunació, o un certificat digital de la UE que acrediti recuperació de Covid-19, o una prova negativa de PCR o antígens recent de menys de 48 hores. Per als corredors que no disposin de cap d'aquests documents, l'organització ha habilitat una zona de el pavelló de Bagà a on un servei mèdic realitzarà test d'antígens.

x

La Salomon Ultra Pirineu es reinventa i torna amb més ganes que mai al Parc Natural del Cadí-Moixeró
Comentarios