02.10.2022 |
Viure als Pirineus

MUNICIPIS

El municipi aranès de Bagergue revalida les 4 Flors d’Honor del moviment Viles Florides

El moviment 'Viles Florides' ha celebrat aquest divendres l’acte de lliurament de les Flors d’Honor 2021 i ha commemorat el desè aniversari.
IMG_7759
Bagergue ha revalidat les 4 Flors d’Honor del moviment Viles Florides / Marc Tarrau
El municipi aranès de Bagergue revalida les 4 Flors d’Honor del moviment Viles Florides

El municipi aranès de Bagergue ha revalidat enguany les 4 Flors d’Honor del moviment Viles Florides. El moviment 'Viles Florides' ha celebrat aquest divendres l’acte de lliurament de les Flors d’Honor 2021. L’acte, que ha tingut lloc a Villa Bugatti (Cabrera de Mar), ha servit per valorar els 154 municipis que han format part del moviment Viles Florides durant aquesta edició. Durant l’acte s'ha commemorat el desè aniversari del moviment, que es celebra durant aquest any.

Viles Florides a l'Alt Pirineu i Aran

A  la demarcació de l'Alt Pirineu, la capital de la Cerdanya, Puigcerdà, segueix a la llista de Viles Florides, enguany amb 3 flors. A l'Alta Ribagorça, Vilaller té 2 flors. Al Pallars Sobirà, tenen la mateixa valoració (2) Esterri d'Àneu i Rialp, mentre que Tavascan té una flor. De la seva part, l'Aran és una de les comarques amb més poblacions adherides (8 en total), de les quals destaca Bagergue (4 flors), seguida de cinc pobles amb un nivell de 3: SalardúArtiesGaròsTredòs i Unha. Finalment, Gessa ha rebut 2 flors; i Canejan, una.

Les Flors d’Honor, els distintius

Les Flors d’Honor són el distintiu que certifica a un municipi com a vila florida i que reconeix la feina que es fa durant tot l’any. Van des d’una a cinc flors i s’atorguen segons el criteri d’un jurat especialitzat de la CHOC, que valora aspectes com el patrimoni vegetal i paisatgístic, el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l’aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat del mobiliari urbà.

IMG_6702

Actualment, un total de catorze municipis llueixen amb quatre Flors d’Honor, la màxima puntuació obtinguda fins ara. Són Almacelles (Segrià), Bagergue (Val d’Aran), Cardedeu (Vallès Oriental), Encamp (Andorra), Figueres (Alt Empordà), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Lloret de Mar (Selva), Malgrat de Mar (Maresme), Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Olot (Garrotxa), Sant Cugat (Vallès Occidental), Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), Sant Hilari Sacalm (Selva) i Vila-seca (Tarragonès).

A més dels 14 municipis amb quatre Flors d’Honor, n’hi ha 60 amb tres Flors d’Honor; 53 amb dues Flors d’Honor i 9 amb una Flor d’Honor. En aquesta edició de l’acte de lliurament hi hagut 12 municipis que  s’han estrenat i han rebut per primer cop la distinció.

El municipi aranès de Bagergue revalida les 4 Flors d’Honor del moviment Viles Florides
Comentarios