EMERGÈNCIES

Instal·len un polsador al congost de Mont-rebei per millorar la comunicació i la gestió de les emergències

La zona, que no disposa de cobertura mòbil, millorarà així la comunicació i la gestió de les emergències que hi puguin tenir lloc.
Pla general del congost de Mont-rebei, el 17 de juny de 2019. (Horitzontal)
photo_camera Pla general del congost de Mont-rebei / Oriol Bosch

El congost de Mont-rebei ja disposa d’un avisador per emergències que s’ha instal·lat aquesta setmana a la zona que no disposa de cobertura mòbil en aquest espai natural tan freqüentat pels visitants per tal de millorar la comunicació i la gestió de les emergències que hi puguin tenir lloc.

L’aparell està connectat amb el 112, el telèfon d’emergències de Catalunya, i per fer-lo servir, només caldrà activar el polsador i això garantirà que les persones que ho necessitin, puguin comunicar-se directament amb un agent telefònic, que podrà organitzar i mobilitzar els efectius dels cossos de seguretat necessaris en funció de les dades que es rebin a través del dispositiu. D’aquesta manera, l’aparell permetrà agilitzar el temps i tipus de resposta davant dels incidents.

L'avisador per emergències que s'ha instal·lat al Congost de Mont-rebei(Foto: L'avisador per emergències que s'ha instal·lat al Congost de Mont-rebei / ager.cat)

L’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, ha explicat que aquesta actuació és una “demanda històrica del municipi i del territori” per tal de millorar la gestió de les emergències en aquesta zona del congost que es troba sense cobertura telefònica i amb una gran afluència de visitants, especialment arran de la seva reobertura.

Setmana Europea de la Mobilitat a Àger

L’Ajuntament d’Àger ha organitzat un seguit d’activitats per aquest cap de setmana coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, una iniciativa anual de la Comissió Europea per reivindicar la necessitat d’una mobilitat urbana que sigui sostenible.

Cartell de la setmana europea de la mobilitat a Àger

En aquest sentit, el consistori d’Àger ha organitzat per aquest dissabte, 18 de setembre, una caminada nocturna guiada pels voltants del poble que també servirà per contemplar la lluna plena. La ruta arrencarà a la plaça Major d’Àger a les 21.30 hores, i és apta per a tots els públics. Les persones assistents hauran de dur llanterna, aigua, calçat còmode i roba adequada i, una vegada finalitzi la caminada, hi haurà un refrigeri a la plaça Major per als participants.

D’altra banda, aquest diumenge, 19 de setembre, s’ha organitzat una bicicletada pel terme d’Àger. En concret, la ruta començarà a les 11.30 hores des de la plaça Major, i passarà per Santa Elena, per la zona de Tellol, pel Pont d’en Rosell i per Sant Martí, i finalitzarà al Poliesportiu d’Àger, on tindrà lloc una botifarrada popular per a les persones participants.