RESCAT DE MUNTANYA

Els Bombers rescaten, aquesta matinada, quatre escaladors bloquejats a la via Cade de Terradets

Un cinquè escalador, amb un cop a la cama, ha acabat de passar la nit amb un parell de bombers dels GRAE en un sortint de la muntanya.
Rescat a Terradets 1
photo_camera Els Bombers rescaten, aquesta matinada, quatre escaladors bloquejats a la via Cade de Terradets / bombers.cat

El Grup d'Actuacions Especials dels Bombers (GRAE) han realitzat, aquesta matinada, el rescat de cinc escaladors que havien quedat bloquejats a la via Cade de Terradets (Castell de Mur). Els bombers han estat estat alertats a les 00.19h quan els escaladors, un cop al cim, havien perdut la referència del punt en què es podia baixar fent ràpel.

Rescat a Terradets 1
Els Bombers rescaten, aquesta matinada, quatre escaladors bloquejats a la via Cade de Terradets / bombers.cat

Membres del GRAE han arribat en vehicle fins a peu al lloc on calia fer el rescat. Després de fer la paret, han assegurat 4 dels 5 escaladors i els ha, baixat fent ràpel. El cinquè escalador, amb un cop a la cama, ha acabat de passar la nit amb un parell de bombers dels GRAE en un sortint de la muntanya. Ja de dia, un l'helicòpter medicalitzat s'ha encarregat d'evacuar-lo. Finalment, la unitat medicalitzada de bombers i el SEM li ha donat l'alta.