RELIGIÓ

L'Arquebisbe Joan-Enric Vives consagra com a Verge una professora d'Andorra

La cerimònia ha tingut lloc aquest dissabte 15 d'abril a la Catedral de Santa Maria d'Urgell
Verge consagrada 3
photo_camera Josefina Riera, mestra de religió a Andorra, ha estat consagrada com a Verge per Joan-Enric Vives / Bisbat d'Urgell

La coordinadora de les Pastorals i mestre del col·legi Sant Ermengol d'Andorra, Josefina Riera Cortadellas, ha estat consagrada com a Verge per l'Arquebisbe Joan-Enric Vives en una cerimònia celebrada, aquest dissabte 15 d'abril, a la Catedral de la Seu d’Urgell. 

La celebració comptà amb la presència de les altres Verges Consagrades d’Urgell, d'un bon nombre d'altres Verges Consagrades de Catalunya i d'altres punts d'Espanya, d'amics i companys de feina de la nova Verge Consagrada així com d'amics i companys de l'Escola Diocesana de Formació Permanent del Bisbat d'Urgell on la Josefina ha participat els darrers anys.

Verge consagrada 5
Josefina Riera, mestra de religió a Andorra, ha estat consagrada com a Verge per Joan-Enric Vives / Bisbat d'Urgell

Adreçant-se a la nova verge, l’Arquebisbe l’animà a ser tota del Senyor i de l’Església tot vivint en la fe, en la confiança i en la misericòrdia de Déu: “encomana al Senyor els teus camins, confia en Ell, deixa’l fer”, li recomanà.

Verge consagrada 2
Josefina Riera, mestra de religió a Andorra, ha estat consagrada com a Verge per Joan-Enric Vives / Bisbat d'Urgell


Mons. Vives animà la nova verge consagrada a viure de la fe i confiança en Déu: “No siguis incrèdula, sigues creient!”. Per a fer-ho i en aquell dia, la nova verge rebria la litúrgia de les hores, i l’Arquebisbe l’animà a ser una persona que pregui, que visqui de la pregària de l’Església, que sigui orant en l’Església. I finalment l’animà a arrelar-se d’una manera nova per la consagració virginal en l’Església diocesana d’Urgell i a fer-ho tot “per Ell, amb Ell i en Ell”, seguint la culminació de la pregària eucarística: viure per Ell, el teu espòs; amb Ell, el teu tot; en Ell, el teu amor.
 

Verge consagrada 4
Josefina Riera, mestra de religió a Andorra, ha estat consagrada com a Verge per Joan-Enric Vives / Bisbat d'Urgell


L'Orde de les Verges restaurat pel Concili Vaticà II està format per dones seglars que viuen la seva consagració enmig del món, sostenint-se amb el seu treball i servint l’Església a través de la pregària i del servei que desenvolupen segons el propi carisma i disponibilitat, sempre en unió al Bisbe i a la Diòcesi.

El costum de consagrar verges, observat ja a l’Església primitiva, tingué per resultat la institució d’un ritu, pel qual una verge esdevé persona sagrada, signe transcendent de l’amor que l’Església té al Crist, ja que l'Església és "Sponsa Christi". Amb el ritu de la consagració, l’Església palesa l'estimació que sent per la virginitat, implora la gràcia de Déu sobre la verge que és consagrada i demana per a ella l’efusió de l’Esperit Sant.