EXCURSIONISME

El Parc del Cadí-Moixeró instal·la un suport metàl·lic com ancoratge de seguretat a la Canal del Cristall

Alguns excursionistes feien servir un pal de fusta de suport a senyals direccionals de camins, per assegurar cordes i descendir fins a dins la canal. El pal no reunia les condicions mínimes de seguretat per aquesta funció, ja que no es va instal·lar pensant que pogués servir per aquest ús.

PNCM 2
photo_camera Treballadors instal·lant un suport metàl·lic com ancoratge de seguretat a la Canal del Cristall / PNCM

Des del Parc Natural del Cadí-Moixeró han explicat que durant l’hivern passat es va detectar que alguns excursionistes feien servir un pal de fusta de suport a senyals direccionals de camins, situat a la carena de la Canal del Cristall, per assegurar cordes i descendir fins a dins la canal, per tal de poder superar amb seguretat la cornisa de neu i gel que es sol formar per acció del vent. 

PNCM 1
El Parc Natural del Cadí-Moixeró ha instal·lat un suport metàl·lic com ancoratge de seguretat a la carena de la Canal del Cristall / PNCM

Aquest pal de fusta, segons el PNCM no reuneix les condicions mínimes de seguretat per aquesta funció, ja que no es va instal·lar pensant que pogués servir per aquest ús.

L’estiu del 2022 s'ha comprovat que el pal de fusta havia perdut subjecció al terra i que per tant era inestable. Davant aquest fet, i preveient que es pogués tornar a fer servir el proper hivern com a punt per assegurar cordes, s’ha decidit conjuntament entre el Parc Natural del Cadí-Moixeró i el Grup d’Actuacions i Rescats dels Bombers de la Seu d’Urgell, instal·lar un suport metàl·lic galvanitzat, collat a una fondària de 70 cm, i pensant per que es pugui fer servir com ancoratge de seguretat per superar la cornisa de gel hivernal i despenjar-se per entrar a la Canal del Cristall.