DADES ACTUALITZADES COVID19 (23 ABRIL)

Quatre nous casos positius i cent seixanta-vuit altes hospitalàries a l'Alt Pirineu i Aran

Des del passat 18 d'abril no s'ha produït cap defunció per COVID19 al Pirineu
Sant Jordi Hospital Cerdanya
photo_camera Personal sanitari de l'Hospital de Cerdanya, aquesta diada de Sant Jordi/HdC

El Departament de Salut ha informat, aquest dijous dia 23 d'abril, que a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran, hi ha 307 casos positius registrats, tres més que ahir, i 710 casos sospitosos. També es manté, des del 18 d'abril, la xifra de 30 morts, 22 en hospitals, 4 en residències geriàtriques, 2 al seu domicili i 2 més no classificats. A les residències de gent gran s'han registrat 73 positius i 52 sospitosos. Les altes hospitalàries han estat 168, 6 més que ahir i 12 més que abans d'ahir..

En els seus darrers comunicats, el Departament de Salut ja no actualitza el nombre d'ingressats als centres hospitalaris de l'Alt Pirineu i Aran.

Hospital de la Seu

L'alcalde de la Seu d'Urgell i President de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega, ha informat a través de les xarxes socials que "a l’hospital de la Seu avui s’han donat 2 noves altes de pacients COVID19 i resten ingressats 2 pacients i no n’hi ha cap més pendent de resultat. No hem de lamentar cap mort ni s’ha fet cap trasllat. Aquí portem una setmana més tranquils i amb els pacients evolucionant favorablement, tot i que lentament, que aquest virus és força agressiu". Fàbrega ha explicat que a l'àmbit d'influència del CAP de la Seu d'Urgell "ara mateix estan aïllades 212 persones, de les quals 38 són casos confirmats, 94 sospites i 83 contactes sense símptomes i ja s'han donat d'alta 96 persones. Acumulats s’han aïllat al domicili 44 casos confirmats positius, 130 sospites i 137 contactes".

Catalunya

El Departament de Salut informa que a Catalunya fins ara hi ha hagut un total de 46.629 casos positius de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya. Es tracta de casos positius confirmats per una prova diagnòstica (test ràpid o PCR).

D’altra banda, hi ha un total de 87.232 casos possibles d’infecció de coronavirus. Són persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas.

Del total de casos acumulats, fins ara han mort a un centre hospitalaripositiu de la Covid-19 o bé com a sospitós, un total de 5.396 persones.

Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 3.413 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 944.

A més, del nombre total de positius arreu del país, 7.597 són professionals sanitaris, mentre que 5.551 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.

Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 25.984 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19.

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 9.104 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 17.099 són casos sospitosos.

Informació declarada per les funeràries

Tal com es va ordenar des del Departament de Salut, les funeràries declaren diàriament els casos de coronavirus difunts. Un total de 9.186 persones fins a dia d’avui amb la Covid-19 o com a sospitosos. D’aquestes, 2.621 han mort a una residència, 105 a un centre sociosanitari i 543 al domicili. Els casos restants són morts a hospitals o casos no classificables per manca d’informació.