RAMADERIA

Agricultura fa el pagament dels ajuts al sector de boví de llet

L'import és de 16,68 MEUR i inclou, entre d'altres, subvencions per a joves i explotacions que mantenen vaques alletants
La Reula vaques
photo_camera Granja lletera 'La Reula' a l'Alt Urgell/lareula.cat

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha efectuat aquest divendres el pagament del 5% pendent dels ajuts directes de la Política Agrària Comuna (PAC) 2019, un cop s'ha verificat els límits pressupostaris de l'any passat. Els 32.420 beneficiaris rebran un import total de 15.106.325 euros, corresponents als ajuts de pagament bàsic, greening, complement de joves i els del règim de petits agricultors. El DARP també abona el 10% pendent dels ajuts directes associats al sector del boví de llet, pel quals els 1.985 beneficiaris rebran un import total de 1.568.831 euros, corresponents als ajuts a explotacions que mantenen vaques alletants, i a explotacions de boví de llet i boví de llet amb drets especials de 2014.

Aquests ajuts, que formen part del primer pilar de PAC, estan finançats al 100% pel Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA) i es destinen a atendre sectors específics amb risc de disminució o abandonament de la producció. Les resolucions vinculades a aquests pagaments no es publicaran fins a l'aixecament de l'estat d'alarma, però els sol·licitants dels ajuts poden accedir a les dades del pagament a través de l'aplicació DUN. Un cop es reverteixi aquesta situació excepcional, s'informarà del dia de la publicació de les resolucions que hagin quedat pendents, així com del termini per a la presentació de recurs d'alçada, si escau.