SALUT

Quatre escoles del Pirineu se sumen al programa INFADIMED de promoció d’hàbits saludables

En total, ja són 14 els centres escolars que apliquen aquest programa, impulsat per l’ICS, que promou una bona alimentació, higiene i cura del medi ambient.

Infadimed Pirineu 4
photo_camera Quatre escoles del Pirineu se sumen al programa INFADIMED de promoció d’hàbits saludables / salut.cat

Una desena de centres escolars de l’Alt Pirineu i Aran van iniciar l’any passat el programa Infància i dieta mediterrània (INFADIMED) a la Seu d’Urgell, el Pont de Suert, Tremp, la Pobla de Segur, l’Alta Ribagorça i Sort. Es tracta d’un programa impulsat per l’Institut Català de la Salut (ICS) per promoure els hàbits de vida saludables en alimentació, higiene i cura del medi ambient. Davant l’èxit i la bona acollida del programa, aquest curs s’han sumat a la iniciativa quatre escoles més: l’Escola Aeso ZER Jussà d’Isona, l’Escola La Closa d’Esterri d’Àneu, l’Escola Sant Miquel de Peramola ZER Narieda i l’Escola Pau Claris de la Seu d’Urgell.

Infadimed Pirineu 2
Quatre escoles del Pirineu se sumen al programa INFADIMED de promoció d’hàbits saludables / salut.cat

Per tal d’estendre el programa a més centres escolars, s’han augmentat les persones referents amb tres noves professionals d’infermeria d’INFADIMED, que s’han format per desenvolupar el programa a les noves escoles.

Aquest any, a més, s’han introduït dues temàtiques noves, enfocades a l’augment de malalties emocionals i de trastorns de conducta alimentària en infants, que estan presents al programa durant els cursos de 5è i 6è.

Infadimed Pirineu 3
Quatre escoles del Pirineu se sumen al programa INFADIMED de promoció d’hàbits saludables / salut.cat

Els responsables del programa asseguren que “és molt satisfactori veure com els nens aprenen del que veuen i és gratificant veure’ls participar en aquesta activitat amb alegria i entusiasme gràcies al Capità Vitamines, protagonista del programa INFADIMED”. El programa, dissenyat per l’infermer de l’ICS Jordi Fernández Blanco, també s’ha implantat amb èxit a altres escoles de Catalunya i ha incidit positivament en la prevenció del sobrepès infantil.