25.05.2022 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

El PSC demana que el confinament municipal passi a ser comarcal a les zones rurals de Catalunya

Òscar Ordeig també demana que es faciliti la mobilitat dels territoris fronterers amb França, Andorra i l'Aragó
Pla mitjà del reelegit primer secretari del PSC a les comarques de Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, durant el Congrés territorial del partit, el 7 de març de 2020. (Horitzontal)
Òscar Ordeig, durant el Congrés territorial del PSC /Anna Berga
El PSC demana que el confinament municipal passi a ser comarcal a les zones rurals de Catalunya

El PSC reclama al Govern que "eixampli" els actuals confinaments municipals a comarcals a les zones rurals de Catalunya o, "almenys, diferenciï les mesures restrictives imposades per als municipis de menys de 3.000 habitants". El cap de llista del PSC per Lleida el 14-F, el pirinenc Òscar Ordeig, considera "absurd" confinar un municipi amb un centenar d'habitants i més tenint en compte "que en bona part d'aquests pobles inclús registren una molt baixa afectació de la pandèmia de la covid-19". Segons el socialista, les restriccions "indiscriminades" que ha aplicat el Govern "estan suposant un greu perjudici econòmic en aquests territoris, especialment a la Val d'Aran, l'economia de la qual depèn molt de les relacions comercials amb França".

Ordeig acusa el Govern de "tenir molt poc o nul coneixement del territori" i de "no conèixer la realitat de les zones rurals i dels pobles petits", tal com "ja va passar a l'estiu amb el confinament de Lleida i pobles del Segrià", afegeix. El cap de llista del PSC per la circumscripció electoral de Lleida sosté que "no es poden aplicar les mateixes mesures de Barcelona als petits municipis o als micropobles", ja que "fer-ho suposa un greu perjudici si tenim en compte la greu falta de serveis bàsics, resultat de les retallades d'aquest mateix Govern", assenyala. Ordeig recorda que aquesta diferenciació ja es va fer durant l'estat d'alarma, a l'inici de la pandèmia, i, per tant, considera que "seria bo que la Generalitat prengués nota d'allò que altres administracions han fet bé".

El PSC demana que el confinament municipal passi a ser comarcal a les zones rurals de Catalunya
Comentarios