El pròxim dilluns 25 de juliol arranquen els nous trens de la línia Lleida - la Pobla de Segur

La Generalitat ha rebut aquest dimarts al migdia l’homologació de l’agència estatal perquè els trens puguin circular pels gairebé dos quilòmetres de via que formen part de la xarxa bàsica d’interès general

Els primers combois de la línia Lleida la Pobla de Segur 1
photo_camera Els primers combois de la línia Lleida la Pobla de Segur 1

Els dos nous trens de la línia Lleida-la Pobla de Segur es posaran en servei el 25 de juliol. El Departament de Territori i Sostenibilitat ha rebut aquest dimarts al migdia el vistiplau de l'Agència Estatal de Seguretat Ferroviària perquè els nous trens puguin circular per l'1,9 quilòmetres de via per entrar a l'estació de Lleida i que formen part de la xarxa bàsica d'interès general propietat de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif).

Els primers combois de la línia Lleida la Pobla de Segur 12Els nous trens, operats per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), permetran millorar les connexions amb transport públic en el corredor entre Lleida i la Pobla de Segur, tant pel que fa al temps del trajecte com pel nombre de freqüències de pas. Així, gairebé es triplica l'oferta ferroviària actual, cobrint tota la franja horària, entre les 5.25 hores i les 22.30 hores. Els nous trens, que assoleixen velocitats comercials més competitives, permetran reduir el temps del trajecte entre Lleida i la Pobla en uns 15 minuts.

Així, gairebé es triplica l'oferta ferroviària actual, cobrint tota la franja horària, entre les 5.25 hores i les 22.30 hores


Entre Lleida i Balaguer, l'oferta ferroviària passarà de les 4 expedicions per sentit actuals a les 10, entre les 5.25 hores i les 22.25 hores (divendres fins a les 22.55 hores). Sumant les comunicacions en autobús, les dues ciutats estaran connectades amb transport públic amb 52 expedicions diàries, 27 d'anada i 25 de tornada.

Els dissabtes, s'oferiran 9 expedicions per sentit, 6 més que ara, entre les 6.20 hores i les 22.10 hores. Els diumenges, els viatgers disposaran de 9 trens d'anada i 10 de tornada, entre les 6.20 hores i les 22.25 hores, enfront dels 3 per sentit que hi ha actualment.

S'oferiran serveis d'autobús de dilluns a diumenge, per facilitar les connexions amb transport públic des de València i Esterri d'Àneu, passant per Llavorsí, Rialp, Sort, i Gerri de la Sal, entre altres poblacions.

En el tram entre Lleida i Àger, els serveis de tren i de bus formen part del sistema tarifari integrat de l'Autoritat del Transport Metropolità de Lleida i, per tant, resulten d'aplicació el conjunt de títols del sistema integrat.