INSTITUCIONS

El president Pere Aragonès inicia la seva primera visita institucional a l'Alt Pirineu i Aran

El President de la Generalitat, Pere Aragonès, ha començat la seva primera visita institucional a l’Alt Pirineu i Aran a l'Ajuntament de Tremp, on s'ha reunit amb l'alcaldessa del municipi, Maria Pilar Cases.
President Aragonès Ajuntament de Tremp 2
photo_camera El president de la Generalitat ha estat rebut per l'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases / govern.cat

El Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha visitat aquest matí l’Ajuntament de Tremp, després de l’entrega del 53e Premi d’Honor de les Lletres Catalanes d’ahir dijous. L’Alcaldessa Maria Pilar Cases, la Delegada del Govern, Maria Rosa Amorós i els regidors i regidores del consistori han rebut al president, al vestíbul de l’Ajuntament, els treballadors municipals també li han donat la benvinguda.

La visita del President, ha comptat amb la signatura del llibre d’honor, i en nom del consistori, l’alcaldessa acompanyada de la resta de regidors li ha lliurat un lot de productes locals. 

L’alcaldessa li ha volgut exposar algunes de les inquietuds del territori, com són la necessitat d’impulsar el Reg de la Conca de Tremp, un obra que es troba en primera fase i que la seva millora suposaria un gran desenvolupant econòmic per la zona. En àmbit social ha remarcat la necessitat d’augmentar la capacitat d’usuaris del centre de dia, la qual amb la crisi sanitària ha sofert una gran reducció de l’oferta de places, i ha posat en valor el territori Geoparc Orígens, un projecte del qual necessitem l’ajuda de l’administració per poder conservar i continuar impulsant els valors i la conservació del patrimoni geològic i cultural, Maria Pilar Cases ha demanat al President de la Generalitat, apostar per les energies renovables com són les plaques solars, però buscant l’opció que eviti que tingui un impacte greu sobre el territori.

President Aragonès Ajuntament de Tremp 3

Finalment, l’alcaldessa també ha posat sobre la taula la urgència del desplegament del govern a l’Alt Pirineu i Aran, una actuació bàsica per la millora dels serveis públics de la nostra zona i aconseguir les mateixes oportunitats que la resta de demarcacions veguerials. La implantació de delegacions territorials ens portarà a assolir una administració més propera a la ciutadania i més eficient.

Amb aquesta assistència, L’ajuntament de Tremp s’ha convertit en el primer ajuntament que ha visitat el President a l’Alt Pirineu i Aran en acte oficial des que va ser escollit en el càrrec, el passat 24 de maig.

Visita al Conselh Generau d'Aran

Entre altres activitats, el cap de l’Executiu es reunirà amb la síndica d’Aran, Maria Vergés, i participarà en el Ple del Conselh Generau d'Aran

L’agenda del president a la vegueria pirinenca ha començat a les 9.00 hores, amb la visita a l’Ajuntament de Tremp, on ha estat rebut per l’alcaldessa, Maria Pilar Cases, i la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós

President Aragonès Ajuntament de Tremp 3(Foto: L'alcaldessa i els regidors i regidores de l'Ajuntament de Tremp amb el President de la Generalitat, Pere Aragonès/ govenr.cat)

Després de la visita al consistori de la capital del Pallars Jussà, el cap de l’Executiu es desplaçarà a la Vall d’Aran, on, a les 11.00 hores, es reunirà a Vielha amb la síndica d’Aran, Maria Vergés, que va prendre possessió del seu càrrec el mes d’octubre passat.

Tot seguit, al voltant de les 12.00 hores, el president i la síndica visitaran l’Institut d’educació Aran i es reuniran amb l’equip directiu del centre.

A les 13.00 hores, Pere Aragonès participarà en el Ple del Conselh Generau que se celebrarà  a la Casa deth Senhor d’Arròs. 

El programa del president a la Vall d’Aran es clourà amb una visita a l’Institut d’Estudis Aranesi-Acadèmia Aranesa de la Llengua Occitana, on té previst reunir-se amb els representants d’aquesta entitat, encapçalats pel seu president Júsep Lois Sans, a les 16.00 hores.