ESPAIS NATURALS

La Junta Rectora del PNAP aprova l'Estratègia i Pla d'Acció per obtenir la Carta Europea de Turisme Sostenible

El Parc Natural de l‘Alt Pirineu presentarà la candidatura, davant de la Federació EUROPARC, aquest mes de desembre per la seva aprovació. 
Junta Rectora del PNAP 29 nov 2022 1
photo_camera Junta Rectora del PNAP celebrada aquest dimarts a Sort / PNAP

La Junta Rectora del Parc Natural de l'Alt Pirineu ha aprovat, aquest dimarts, l'Estratègia i el Pla d'Acció del dossier de la candidatura per obtenir la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) que atorga la Federació EUROPARC. Amb l'acord de la Junta Rectora, reunida a la sala d'actes del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, es dona llum verda a les accions que s’impulsaran en els propers quatre anys i establirà els mecanismes per treballar de forma coordinada.

L'aprovació de l'Estratègia i el Pla d'Acció, per part de la Junta Rectora del PNAP, arriba després d'un procés de participació que es va iniciar el proppassat mes d'octubre a Vilamur. Aquest procés participatiu ha culminat la tasca que es va iniciar el 2021, amb l’elaboració d’una diagnosi sobre la situació del turisme en aquest territori i la identificació dels principals reptes que s’havien d’afrontar per complir amb els criteris de la Carta. Un total de 64 entitats i iniciatives públiques i privades del sector turístic s’han implicat en la seva elaboració.

Junta Rectora del PNAP 29 nov 2022 2
Junta Rectora del PNAP celebrada aquest dimarts a Sort / PNAP 

La candidatura a finals d’any

El Parc Natural de l‘Alt Pirineu presentarà la candidatura davant de la Federació EUROPARC aquest mes de desembre per la seva aprovació. Si és favorable, a partir del 2023 es començaran a desenvolupar les propostes definides al Pla d’Acció. L’any següent les empreses turístiques ja podran sol·licitar la seva adhesió a nivell voluntari i individual. Les empreses adherides disposaran d’eines útils per la seva sostenibilitat, així com suport tècnic, promoció en xarxa i una certificació de màxim prestigi internacional.

L’àmbit d’actuació de la CETS implica a tots els municipis del Parc Natural, a més del municipi de Baix Pallars, al Pallars Sobirà; i el de la Seu d’Urgell i Valls d’Aguilar a l’Alt Urgell.

Actualment a Catalunya hi ha 9 territoris amb espais naturals protegits acreditats amb la Carta Europea de Turisme Sostenible.