VINYA I VI

L'Espurlent 2021, del celler El Vinyer de Fígols de Tremp, millor vi blanc jove de la DO Costers del Segre

Cérvoles Estrats 2019, del celler Cérvoles de la Pobla de Cérvoles (Garrigues), és el millor vi de la DO Costers del Segre d'aquest 2022.
Eva Carmona el vinyer
photo_camera Eva Carmona propietària del celler El Vinyer de Fígols de Tremp / elvinyer.cat

Cérvoles Estrats 2019, del celler Cérvoles de la Pobla de Cérvoles (Garrigues), és el millor vi de la DO Costers del Segre d'aquest 2022. Així ho ha determinat el grup de professionals que dilluns passat va participar en el Primer Concurs de Vins d'aquesta DO organitzat amb el suport de la Diputació de Lleida i la coordinació tècnica dels Premis Vinari.

Eva Carmona premi
Eva Carmona recollint el premi per a Espurlent 2021 del celler El Vinyer de Fígols de Tremp / @El_Vinyer

En la categoria Millor Vi Blanc Jove, el guanyador és l'Espurlent 2021 del celler El Vinyer de Fígols de Tremp, propietat de la pallaresa Eva Carmona. La segona posició en aquesta categoria ha estat pel Celistia Blanc 2021 del celler Costers del Sió, mentre que el Petit Saó Blanc 2021 de Mas Blanch i Jové ha estat el tercer classificat.

En relació al Millor Blanc amb Criança, ha resultat guanyador L'Olivera V89 de la Cooperativa L'Olivera de Vallbona de les Monges (Urgell). Precisament aquest vi, també ha aconseguit el premi al Millor Monovarietal de Macabeu.

Eva Carmona 1 (1)
Eva Carmona a les vinyes del celler El Vinyer de Fígols de Tremp / FS

Pel que fa al Premi al Millor Negre amb Criança, en aquesta primera edició, ha recaigut també en el Cérvoles 2019. En aquesta categoria, la medalla de plata ha estat pel Saó Expressiu 2019 del Celler Mas Blanch i Jové, també de la Pobla de Cérvoles, i el bronze pel vi Raimat El Molí del celler Raimat de Lleida.

En la categoria de Blanc amb Criança, la medalla de plata ha estat pel vi Saó Blanc 2021 del Celler Mas Blanch i Jové i el bronze, pel Roc de Foc 2014 del Celler Clos Pons de l'Albagés, també a les Garrigues.

El premi al Millor Vi negre Jove ha recaigut en el Petit de Sanui Negre 2020 de Celler de Sanui de Lleida. El Siós Nature 2021 de Costers del Sió de Balaguer ha estat medalla de plata i el Sot Neral Syrah 2021 del celler Carviresa de Tàrrega, medalla de bronze en aquesta categoria.

guanyadors costers 22
Els guardonats del primer concurs de vins DO Costers del Segre / @jose_crespin

El Cristiari Rosat 2021 del celler Vall de Baldomar del municipi de Baldomar, a Artesa de Segre, ha estat triat com a Millor Vi Rosat. En aquesta categoria, la plata és per Sot Neral Garnatza 2022 del celler Carviresa de Tàrrega i, el bronze, pel vi Vola Vola Papapllona 2021 del celler Ramoneda d'Artesa de Segre.

Finalment, el Gualech Reserva Especial 2017, del celler Analec de Nalec (Urgell), s'ha endut el premi al Millor Vi Escumós de la DO Costers del Segre 2022.

Premi a la Millor Iniciativa Sostenible

El celler Raimat de Lleida s'endú aquest premi per dur a terme pràctiques com el reg eficient amb font d'aigua pròpia i reg per gravetat. També per realitzar una viticultura de precisió mitjançant teledetecció, o fer millores en la biodiversitat de les vinyes amb coberta vegetal, entre d'altres. Així ho han manifestat els organitzadors del certamen que ha valorat les diverses certificacions oficials que té aquest celler com els segells ecològic i de producció integrada o el 'Wineris for Climate Protection'. Raimat compta amb més de 700 hectàrees sostenibles i ecològiques i té més d'un centenar d'espècies de flora i fauna.

El premi s'emmarca en la línia d'actuació de la DO Costers del Segre que és pionera a l'estat espanyol en desenvolupar un programa propi de sostenibilitat. En aquest sentit, des de la denominació d'origen lleidatana es creen, defensen i promouen pràctiques de prevenció dels recursos que garanteixin una bona salut ambiental, viabilitat econòmica i responsabilitat social.

comentaris