TURISME

El Pirineu viu el cap de setmana de més afluència turística i frega la plena ocupació

Les pluges dels darrers dies permeten fer ràfting i practicar altres esports d'aventura en condicions "òptimes"
Ocupació plena Pirineu
photo_camera Un grup fent una baixada de ràfting a la Noguera Pallaresa / Marta Lluvich

La demarcació de l'Alt Pirineu i Aran tanca aquest dilluns el període de més afluència turística de la temporada d'estiu. Els càmpings i les cases rurals freguen la plena ocupació, així com també els hotels, on diversos establiments han penjat el cartell de complet. A més, les precipitacions de tarda que han caigut en els darrers dies han estat positives per a la pràctica d'esports d'aventura com ara el ràfting o el barranquisme, que es troben en condicions "òptimes". La previsió és que durant tota la setmana encara hi hagi un bon gruix de visitants i que el volum descendeixi a partir de la que ve per l'avançament de l'inici del curs escolar, fet que implica que les famílies dediquin els darrers dies d'agost a preparar-lo.

Els càmpings de les comarques pirinenques registren aquests dies ocupacions de gairebé un 100% i mantenen una tendència positiva després d'haver començat la temporada amb "números rècord", tal com explica la presidenta de l'entitat que els agrupa, Cel Feliu. Així, assegura que estan consolidant un nou perfil de client que va començar a apostar per aquesta opció turística durant la pandèmia, atret per la natura i els espais exteriors. Tot i les bones xifres, Feliu diu que a finals d'any caldrà veure la influència que té la pujada de preus en la facturació.

Ocupació plena Pirineu 2
Un grup es prepara per fer una baixada de ràfting a la Noguera Pallaresa / Marta Lluvich

Pel que fa a les cases de turisme rural, també freguen la plena ocupació durant aquest cap de setmana llarg i esperen mantenir-la entre un 80 i un 85% el que queda de mes, segons indica la presidenta de la Federació Lleida Rural, Núria Ferrando. En el cas dels hotels, les xifres també són molt elevades, on s'ha assolit entre un 90 i un 95% d'ocupació. El president de la Federació d'Hostaleria, Josep Castellarnau, assegura que el volum de pernoctacions és similar al d'abans de la pandèmia.

Una part dels visitants també aprofita l'estada per practicar diferents esports d'aventura. Així, activitats com el ràfting registren, gairebé, una plena ocupació, tenint en compte que les pluges de tarda dels darrers dies han animat les reserves de darrera hora. El president de l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet, destaca que el riu Noguera Pallaresa presenta una "qualitat" única a Europa. També detalla que les precipitacions han millorat les condicions dels barrancs de la comarca, tot i els efectes de la situació "excepcional" de sequera.