ELECCIONS GENERALS 23J

Montse Mínguez: “El Pirineu millora les infraestructures quan els pressupostos de l’Estat són socialistes”

La candidata del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, Montse Mínguez, s’ha reunit avui amb l’alcalde de la Seu d’Urgell, Joan Barrera
Barrera PSC
photo_camera La candidata del PSC, Montse Mínguez, s’ha reunit avui amb l’alcalde de la Seu d’Urgell, Joan Barrera / PSC

La candidata del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Congrés, Montse Mínguez, i l’alcalde de la Seu d’Urgell, Joan Barrera, s’han reunit avui a la capital de l’Alt Urgell. A la trobada s’han posat de relleu inversions tant importants com “el 260 milions d’euros per l’Eix Pirinenc; una dotació milionària per ajudar a vertebrar el territori i facilitar les seves comunicacions”“Un Pirineu més ben comunicat serà també un Pirineu més unit per defensar els seus interessos davant de les administracions de la Generalitat, del Govern central i de Brussel·les”.

En aquest sentit, Mínguez ha destacat que “parlem d’una inversió que feia més de 25 anys que esperaven a les comarques del Pirineu i ha arribat, precisament, amb una ministra de Transports i Mobilitat, Raquel Sànchez, catalana; de la mateixa manera que també es van fer les majors inversions aquí amb un altre ministre català, com Josep Borrell. Està molt clar que el Pirineu guanya i molt quan el govern de Madrid és socialista”.

Barrera PSC
La candidata del PSC, Montse Mínguez, s’ha reunit avui amb l’alcalde de la Seu d’Urgell, Joan Barrera / PSC

Així mateix, Mínguez i Barrera aposten per destinar la major part dels recursos en els trams més conflictius de l’eix pirinenc, com són l’accés al port del cantó, especialment des d’Adrall a Canturri i al port de Perves des de Xerallo, un dels trams més difícils de tot l’eix; mentre que la variant de la Pobla ja es està prevista en els pressupostos generals de l’Estat d’enguany, amb 45 milions d’euros.

Entre les inversions recollides als darrers Pressupostos Generals de l’Estat, han destacat també “els 3 milions d’euros per la futura Residència de la Seu d’Urgell, el que cobrirà el 50% del cost de l’obra i de la qual la Generalitat n’hauria d’aportar el 50% restant”.

L’alcalde Barrera i la candidat Mínguez aposten també per trobar una solució al preu del bus de La Seu – Andorra que ha de permetre disposar d’una tarifa plana pels treballadors fronterers que el fan servir cada dia per anar a treballar. Tarifa que hauria de ser subvencionada com ja ho són els transports de les de les àrees urbanes.  Cal aconseguir així una reducció del 50 % del preu. Avui el preu del bitllet és de 3,80 euros per viatge i l’abonament de 40 viatges és de 121 euros. Per tant en el millor dels casos anar i tornar de la feina té un cost diari de 6 euros.

Barrera i Mínguez es comprometen també a treballar per millorar el pas per a la frontera a les hores punta on els treballadors fronteres fan llargues cues en determinats dies de l’any.