ESPAIS NATURALS

El Parc Natural de l'Alt Pirineu inventaria 145 arbres singulars a través d’un ajut FEADER

Aquest és el primer inventari exhaustiu que es duu a terme i també servirà per avaluar una possible ampliació del nombre d’arbres monumentals del Parc
IMG_20220824_113009_duemawt
photo_camera Un dels arbres inventariats al Parc Natural de l'Alt Pirineu / govern.cat

El Parc Natural de l’Alt Pirineu ha dut a terme el primer inventari d’arbrat singular present al Parc. L’inventari, que s’ha realitzat a través d’un ajut FEADER, servirà per determinar quins són els arbres amb més necessitat de protecció, de gestió, els més visitables i, fins i tot, els més destacables. Les dades recollides a l’inventari també serviran per avaluar la possible ampliació de declaració d’arbres monumentals del Parc.

En total s’han inventariat 145 exemplars, que inclouen diversitat d’espècies, d’entorns i de característiques. Hi ha 34 avets blancs, 25 pins roig, 14 pins negres i 7 roures de fulla gran, entre moltes altres espècies.

IMG_20220826_115517_tgSVbwm
Durant l'exhaustiu treball de camp, que ha estat realitzat per l'empresa especialitzada Tot Arbres, s'han recopilat més de 15 paràmetres per arbre / govern.cat

Durant l’exhaustiu treball de camp, que ha estat realitzat per l’empresa especialitzada Tot Arbres, s’han recopilat més de 15 paràmetres per arbre (mida, espècie, característiques principals, curiositats, entre d’altres) i la seva geolocalització. Així mateix, per a la selecció d’exemplars, s’han consultat diverses fonts, estudis i documentació ja publicats i s’han fet entrevistes a agents vinculats al territori. També s’hi han afegit els arbres ja catalogats anteriorment.

Tots els arbres inventariats i la informació recopilada es poden consultar a la web Instamaps. Així mateix, també s’han dissenyat 14 nous itineraris al voltant d’aquests arbres, que es troben a disposició dels usuaris a través del compte de Wikiloc del Parc Natural i es preveu editar un plànol guia amb els arbres singulars més representatius.

comentaris