MÓN RURAL

'País Rural' es reuneix amb el president Quim Torra per exposar els seus plantejaments

Han tingut sintonia en que cal donar suport al sector primari (agricultura, ramaderia i silvicultura) i recuperar l’equilibri territorial.
Foto 1 (1)
photo_camera Els assitents a la reunió amb el president de la Generalitat, al Pati dels Tarongers/CCPS

El President de la Generalitat, Quim Torra, s’ha reunit aquest dimecres al matí al Palau de la Generalitat amb la Plataforma País Rural, encapçalada pel seu president Josep Maria Vila d’Abadal i acompanyat pels membres de l’executiva: Paco Boya, Síndic d'Aran i vicepresident de País Rural; Josep Tarín, alcalde de Talamanca i vicepresident de País Rural; Carlos Isús, President del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i vicepresident de País Rural; Just Serra, President de Boscat i vicepresident de País Rural; Marc Francesch, de l'Associació de Càmpings de Tarragona i tresorer de País Rural, i Àlex Serrahima, secretari de País Rural.

Foto 2 (1)

Hi ha hagut plena sintonia en la diagnosi com ara que cal donar suport al sector primari (agricultura, ramaderia i silvicultura), que cal recuperar l’equilibri territorial, que cal connectar el país amb un xarxa d’infraestructures i comunicacions, com ara amb el desplegament de la fibra òptica, o que el món rural tingui uns bons serveis, com ara en educació o en pediatria, per posar dos exemples

Han proposat la creació de l’Estatut del municipi rural, i la millora de serveis, d’infraestructures i comunicacions al món rural.

Durant la reunió País Rural ha proposat canvis al nostre país des del país rural i que aportin idees també pel món urbà. Així doncs, han apostat per la creació d’un Estatut del municipi rural, una llei marc que doni possibilitats de desenvolupament al territori, per evitar, entre d’altres qüestions, el despoblament.

País rural, nascuda per representar la Catalunya rural

País Rural es va crear el dissabte 18 de juliol del 2020 a la seva assemblea fundacional celebrada a Montblanc (Conca de Barberà). País Rural, que està formada per ajuntaments, empreses, associacions i ciutadans, reclama que els municipis puguin definir, projectar i executar les polítiques rurals i de natura que considerin oportunes, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, però de forma autònoma. El nou moviment vol acabar amb els greuges, el desequilibri territorial i el despoblament rural. Es treballarà per un país on es pugui gaudir dels mateixos serveis (públic i privats) en tots els municipis.