COLLES GEGANTERES

Organyà presenta en societat la Colla Gegantera i descobreix ‘Lo Quimet’, el primer gegant ganxo

'Lo Quimet" ha rebut el nom en honor de Joaquim Miret i Sans, historiador, fundador de l'IEC i descobridor de les 'Homilies d'Organyà'.
Colla Castellera Organyà 3
photo_camera Organyà ha celebrat amb èxit la 1a Trobada Gegantera i el bateig de 'Lo Quimet' / organya.cat

La primera Colla Gegantera d’Organyà i el gegant de la vila s'ha presentat, aquest dissabte, a la Trobada Gegantera que ha tingut lloc per primera vegada a Organyà. Una quinzena de veïns veïnes del municipi, ja feia setmanes que treballaven en la configuració de la nova colla i en l'organització de la Trobada, que ha esdevingut tot un èxit i ha omplert els carrers i les places del poble d'un ambient multitudinari i festiu.

Colla Castellera Organyà 4
La primera Colla Gegantera d’Organyà s'ha presentat, aquest dissabte, a la Trobada Gegantera / organya.cat

La primera Trobada Gegantera d’Organyà ha començat a les 9h del matí amb la tradicional plantada, a la plaça de les Homilies, de les sis colles de gegants convidades. A les 11h, a la plaça de l’Església, s'ha celebrat la presentació solemne de 'Lo Quimet" el primer gegant ganxo, construït al Taller d’Escultura Casserrras de Solsona, que ha rebut aquest nom en honor de Joaquim Miret i Sans, historiador, fundador de l'IEC i descobridor de les 'Homilies d'Organyà'. L'alcalde d'Organyà, Celestí Vilà, que ha actuat de mestre de cerimònies, ha anunciat la descoberta de 'Lo Quimet' i ha donat la benvinguda al nou veí gegantí.

Colla Castellera Organyà 2
Ball de Gegants a la plaça de l’Església d'Organyà / organya.cat

La Colla Gegantera d’Organyà ha estat apadrinada pels Geganters i Grallers de Cardona i acompanyada pels Geganters del barri de la Coromina de Cardona, el Grup de Geganters i Grallers d'Oliana, la Colla Gegantera i Grallera de la Seu d'Urgell, els Asparracats de Tragó i los Maitips de Peramola. Tot seguit s'ha organitzat una cercavila pels carrers del centre històric que ha finalitzat amb l'entrada de les colles a la plaça i els balls de lluïment.

comentaris