ELECCIONS 14F

Ordeig: “El sector cultural requereix urgentment d’un pla de xoc que en garanteixi la supervivència”

El cap de llista del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig,  ha explicat avui les propostes socialistes en matèria de cultura.
Foto Ordeig - propostes Cultura
photo_camera Òscar Ordeig ha presentat les propostes culturals del PSC des de la Seu d'Urgell/ PSC

El cap de llista del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha proposat avui que “cal posar en marxa urgentment un pla de xoc per donar suport a les entitats i empreses culturals i audiovisuals que ho han passat molt malament amb el Covid. Caldrà seure, diàleg, escoltar i impulsar un gran acord per aquest pla de xoc i amb els recursos necessaris per garantir la seva supervivència”.

Ordeig, que avui ha explicat les propostes socialistes en cultura a la Catedral de la Seu d’Urgell, ha recordat que “el sector cultural representa el 3,4% del PIB de Catalunya, per tant és un sector molt important i serà una de les prioritats del futur govern de la Generalitat de Catalunya” i ha afegit que “cal revertir de manera urgent les retallades dels governs de Junts i Esquerra dels darrers anys i el pressupost de cultura ha d’arribar al 2% del total de la Generalitat de Catalunya”.

Concretant en les propostes per Lleida, Pirineu i Aran, el candidat socialistes ha destacat que “impulsarem les candidatures de la Seu Vella i de la Catedral de la Seu d’Urgell a Patrimoni de la Humanitat. Lamentem la manca de suport per part del Govern i especialment de la que era consellera i ara candidata Laura Borràs”.

Així mateix, ha dit, “apostem també per la candidatura de l’Aran com a Reserva de la Bioesfera de la UNESCO” i ha afegit que “cal impulsar amb recursos, a través de la Llei de règim especial de l’Aran, el finançament necessari per donar suport a l’aranès i la seva promoció”.

Altres propostes passen per “iniciar la construcció de l’arxiu comarcal de l’Alta Ribagorça, ja que és la única comarca sense arxiu comarcal, com també donem suport al Museu de Lleida en el litigi de les obres d’art i, per tant, cercarem la màxima unitat per defensar els interessos museu i culturals del territori”. Finalment, ha dit, “apostem per impuls del Pla de biblioteques de Lleida i concretament per la construcció de la biblioteca dels Camps Elisis, reivindicada ja en el seu moment pel govern socialista a la Paeria” que fa temps que el govern socialista a Lleida havia reclamat al Departament de Cultura”.

comentaris