Eleccions 21-D

Ordeig: “El proper govern haurà de posar en marxa mesures urgents per aturar la despoblació i l’empobriment del Pirineu”

El candidat del PSC per les Comarques de Lleida, el Pirineu i l’Aran ha explicat avui algunes de les propostes per a les comarques de muntanya i el món rural a Tremp

Foto Ordeig al mercat de Tremp
photo_camera Ordeig ha estat avui al mercat de Tremp.

El candidat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament de Catalunya, Òscar Ordeig, ha afirmat avui que “ja hem vist com fins ara el Govern ha abandonat  en cada pressupost dels darrers set anys els territoris de muntanya i del món rural, portant la situació d’aquestes zones al perill d’un despoblament irreversible”. Per això, ha dit, “el proper govern de la Generalitat haurà de posar en marxa mesures urgents per aturar la despoblació i l’empobriment del Pirineu i les zones rurals”.

El candidat socialista ha recordat que “fa uns mesos demanàvem al President mesures i recursos urgents per evitar l’empobriment i conseqüent despoblament que patim en moltes comarques del nostre territori, però a aquest Govern no li ha preocupat aquesta realitat, sinó seguint amb una deriva independentista per tapar l’herència del 3% i la incapacitat de gestió”. Ordeig ha explicat avui les propostes socialistes al mercat de Tremp, acompanyat de la número 4, Sílvia Romero.

Romero a apuntat que “ens trobem precisament a una de les comarques que més pateix aquest empobriment; el Pallars Jussà, juntament amb Alta Ribagorça, se situa a la cua de les comarques amb menys competitivitat degut sobretot al dèficit en infraestructures i serveis”. Així mateix, Romero ha criticat que “la bandera no té cap significat si quan tens la responsabilitat de Govern et dediques només a una part de la ciutadania i abandones el 20% del territori de Catalunya pel fet de que suposa només l’1% de la població”.

En aquesta línia, Òscar Ordeig ha destacat que “a les Terres de l’Ebre, de Lleida i del Pirineu hi ha els 20 municipis més pobres de Catalunya i el 60% dels pobles de menys de 1.000 habitants han perdut població des de 2010” i ha afegit que “a més, el 21% dels habitants de comarques de muntanya tenen més de 65 anys, 3 punts per sobre de la resta del país”.

El candidat socialista ha concretat que “la recuperació del nostre territori és vital també per al conjunt del país; la cohesió social i territorial passa per prendre mesures urgents com les que ja vam proposar al seu moment i que van ser ignorades per Convergència i Esquerra”. En aquest sentit, ha dit, “caldrà implementar mesures com una nova Llei catalana del territori i l’urbanisme, recuperar les inversions perdudes per la millora de camins, negociar amb l’Estat un calendari de pagament de les expropiacions de terres per a la construcció de carreteres i infraestructures, garantir l’accés a telefonia mòbils i fibra òptica arreu i estimular l’activitat econòmica i laboral de les dones al món rural, entre altres”.