29.11.2021 |
Viure als Pirineus

PARLAMENT

Ordeig: "És important que el futur Govern de la Generalitat s'organitzi i pensi en clau pirinenca"

El diputat pirinenc assegura que cal un Pla Específic per les zones de muntanya per capgirar la situació actual de despoblació, empobriment i envelliment.

Òscar Ordeig votant
Òscar Ordeig votant aquest diumenge a la Seu d'Urgell
Ordeig: "És important que el futur Govern de la Generalitat s'organitzi i pensi en clau pirinenca"

Aquest diumenge, Òscar Ordeig ha revalidat l'acta de diputat al Parlament de Catalunya, a les llistes electorals del PSC, per la circumscripció electoral de Lleida. Ha parlat amb VIURE ALS PIRINEUS per explicar quines seran les seves prioritats com a diputat pirinenc en aquesta nova etapa.

Quins objectius es marca com a diputat pirinenc al Parlament de Catalunya en aquesta nova etapa? Fer arribar la veu del Pirineu al Parlament de Catalunya. Que el futur Govern de la Generalitat s'organitzi i pensi en clau pirinenca. Cal un Pla Específic per les zones de muntanya per capgirar la situació actual de despoblació, empobriment i envelliment.

Cal un Pla Específic per les zones de muntanya per capgirar la situació actual de despoblació, empobriment i envelliment.

Quina serà la seva prioritat com a parlamentari? Que tots els pressupostos i lleis que s'aprovin, siguin del sector que siguin, tinguin un apartat específic pel Pirineu. Adaptar les lleis i recursos al nostre territori és molt important perquè tenim una realitat molt diferent de la resta de Catalunya. També buscar complicitat i cooperació amb la resta de zones de muntanya de França, Andorra i Aragó.

Tenim la diagnosi clara de fa temps. El què cal és actuar de manera urgent

Creu que seria bo per als interessos del Pirineu impulsar un 'intergrup pirinenc' al Parlament? Sí, seria interessant. De totes maneres, el més important és recuperar inversions i serveis públics bàsics perduts  i generar progrés econòmic. Tenim la diagnosi clara de fa temps. El què cal és actuar de manera urgent i que el futur Govern tingui un projecte polític molt clar pels propers 4 anys pel Pirineu. No podem perdre 4 anys amb debats perquè el repte demogràfic i les desigualtats territorials s'estan accelerant.

Ordeig: "És important que el futur Govern de la Generalitat s'organitzi i pensi en clau pirinenca"
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad