PARLAMENT

Romero: "Treballaré per recuperar el pressupost dels hospitals pirinencs i descentralitzar el Govern"

Sílvia Romero diu que és imprescindible que Catalunya estigui cohesionada territorialment i equilibrada demogràficament i "aquest objectiu només es pot afrontar amb accions transversals".
Sílvia Romero votant
photo_camera Sílvia Romero votant aquest diumenge a Tremp/ Guillem Lluch

Aquest diumenge, Sílvia Romero va ser escollida diputada al Parlament de Catalunya, a les llistes electorals del PSC, per la circumscripció electoral de Lleida. Ha parlat amb VIURE ALS PIRINEUS per explicar quines seran les seves prioritats com a diputada pirinenca.

Quins objectius es marca com a flamant diputada pirinenca al Parlament de Catalunya? Assegurar la prestació de serveis bàsics a tota la població: cal restablir els serveis públics essencials retallats, recuperar el pressupost dels hospitals del Pirineu o tornar a descentralitzar els departaments de la Generalitat, entre d'altres qüestions. L'aplicació d'aquestes mesures ha d'incorporar components d'acció afirmativa que permetin fixar població en el territori.

-Incorporar la mirada rural en l'elaboració de lleis i normatives perquè no actuïn com a barrera al món rural i afavoreixin la cohesió social i territorial. Desplegar polítiques mediambientals i energètiques basades en els principis d’equitat territorial, col·laboració i complementarietat territorial.

Quina serà la seva prioritat com a parlamentaria? És imprescindible que Catalunya estigui cohesionada territorialment i equilibrada demogràficament, aquest objectiu només es pot afrontar amb accions transversals, per això aprovarem el Pacte pel desenvolupament rural i contra la despoblació, especialment en les comarques que pateixen pèrdua de població, empobriment i envelliment. 

Creu que seria bo per als interessos del Pirineu impulsar un 'intergrup pirinenc' al Parlament? La veu del Pirineu ha de ser escoltada, per tant, si els diputats i diputades pirinencs treballem plegats, tindrem més força per fer-nos escoltar. Si el territori condiciona les nostres accions, ens hem d’entendre.

comentaris