SALUT

Oliana tindrà un nou CAP, Esterri d'Àneu un nou consultori avançat i Tuixent millorarà l'actual

El delegat del Govern i els responsables de Salut a l'Alt Pirineu han presentat la proposta del nou CAP a l'alcaldessa d'Oliana, Carme Lostao.
Nou CAP Oliana 2
photo_camera Reunió a l'Ajuntament d'Oliana per presentar la proposta del nou CAP / @altpirineuaran

El municipi d'Oliana tindrà un nou Centre d'Atenció Primària, així ho va expressar el Gerent de la Regió Sanitària a l'Alt Pirineu i Aran, Felip Benavent, en una entrevista a VIURE ALS PIRINEUS i ho ha confirmat Ricard Pérez, delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran,

Nou CAP Oliana
L'alcaldessa d'Oliana, Carme Lostao, ha rebut el delegat del Govern, Ricard Pérez, i els responsables de Salut Felip Benavent i Miquel Abrantes / @altpirineuaran

Aquest mateix dilluns el delegat del Govern, Ricard Pérez, ha mantingut una reunió a l'Ajuntament d'Oliana amb l'alcaldessa, Carme Lostao,  amb la presència de Felip Benavent i Miquel Abrantes, director de sector de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, Els representants del Departament de Salut a l'Alt Pirineu i Aran han presentat la proposta a l'ajuntament per iniciar el tràmit per obtenir els terrenys on s'haurà d'ubicar el nou Centre d'Atenció Primària.

El delegat del Govern, Ricard Pérez ha destacat la importància de l'equipament, tenint en compte que dona servei a diversos municipis del sud de l'Alt Urgell. Per la seva banda, Felip Benavent ha explicat que l'objectiu és "intentar concentrar tots els recursos sanitaris", per tal de convertir aquest CAP en un "centre de salut" més ampli. A més, ha detallat la voluntat de donar cabuda a les noves dependències als nous perfils que s'estan incorporant als equips d'atenció primària, com ara els professionals de nutrició o de benestar emocional. Mentre, l'alcaldessa d'Oliana ha recordat que l'actual equipament es va construir a la dècada dels 90 i que, des d'aleshores, la cartera de serveis s'ha anat ampliant, fent que l'edifici s'hagi quedat petit.

Inversions de Salut a l'Alt Pirineu

El Gerent de la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, Felip Benavent, també va afirmar, a l'entrevista a VIURE ALS PIRINEUS, que "ens interessa reforçar el consultori d’Esterri d’Àneu, perquè aglutina serveis de tota la zona nord del Pallars sobirà i hem de contemplar un terreny adequat per construir-hi un edifici nou per a un CAP o consultori avançat". Benavent també va explicitar que a Tuixent "també haurem d’actuar per a modernitzar i posar al dia el consultori mèdic"..