17.05.2022 |
Viure als Pirineus

És obligatori circular amb cadenes per 4 carreteres del Pirineu

La cara nord del Pirineu (Vall d'Aran i nord del Pallars Sobirà), s'ha vist afavorida pel front que s'havia anunciat. El paisatge ha canviat completament de color i la Val d'Aran s'ha despertat tenyida de blanc amb gruixos d'uns 5 centímetres a Vielha. Les estacions d'esquí són les més beneficiades d'aquestes precipitacions i Baqueira Beret acumularà gruixos considerables a totes les cotes.

foto_3163215
Imatge panoràmica d'una màquina llevaneu netejant la carretera C-28 al port de la Bonaigua el 10 de gener del 2017.
És obligatori circular amb cadenes per 4 carreteres del Pirineu

La cara nord del Pirineu (Vall d'Aran i nord del Pallars Sobirà), s'ha vist afavorida pel front que s'havia anunciat. El paisatge ha canviat completament de color i la Val d'Aran s'ha despertat tenyida de blanc amb gruixos d'uns 5 centímetres a Vielha. Les estacions d'esquí són les més beneficiades d'aquestes precipitacions i Baqueira Beret acumularà gruixos considerables a totes les cotes. Tavascan, que encara no havia pogut obrir l'estació per manca de neu, està previst que registri gruixos considerables. A Espot i Port Ainé també hi precipita amb ganes i la neu que cau garantirà el que queda de temporada. Pel que fa a les comunicacions és obligatori l'ús de cadenes en 4 vies del Pirineu.

Per accedir al Port de la Bonaigua (C-28) i al pla de Beret (C-142b) és obligatori l'ús de cadenes. Per passar el port del Portilhon també són obligatòries del cadenes i per circular per la N-230 al seu pas pel municipi de Vielha e Mijaran és demana precaució per plaques de neu a la calçada.

Tret d'aquestes petites incidències a les carreteres la nevada està sent molt benvinguda per les estacions d'esquí i pels amants dels esports blancs. 

És obligatori circular amb cadenes per 4 carreteres del Pirineu
Comentarios