AEROPORTS

Nova ruta per connectar l'aeroport de la Seu d'Urgell amb Palma aquest hivern

La línia aèria amb Mallorca funcionarà durant 13 setmanes com a prova pilot amb dues freqüències a partir del gener vinent
Vol la Seu Madrid
photo_camera Vol a Madrid des de l'Aeroport de la Seu d'Urgell / /govern.ad

El Govern d'Andorra ha aprovat aquest dimecres la licitació per al llançament d’una nova ruta aèria que permeti connectar l’aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell i l’aeroport de Palma (Mallorca) durant la temporada d’hivern 2023-2024. Així ho ha explicat el secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, qui ha destacat l’aposta del Govern per continuar dinamitzant la infraestructura i obrir noves oportunitats per avançar en la diversificació d’opcions per connectar el país amb l’exterior.

Aeroport de la Seu nova línia Palma 2
El secretari d'Estat de Transports i Mobilitat d'Andorra, David Forné. SFGA / J. A. VILADOT

La nova ruta que ara es licita és una prova pilot i respon a la identificació per part d’Andorra Turisme de les oportunitats turístiques que permet obrir la nova línia aèria amb les Illes Balears. “Millorem la connectivitat del Principat, i n’afavorim el desenclavament”, ha comentat Forné. En aquesta mateixa línia, el secretari d’Estat també ha destacat que la possibilitat d’oferir noves línies regular a l’aeroport permet generar noves sinergies entre els dos territoris així com també enriquir a nivell d’oportunitats el país, però també tot el territori del Pirineu.

Tal com ha explicat Forné, el concurs que es convoca és internacional, vist que no existeix cap companyia aèria autoritzada al país que pugui dur a terme els serveis previstos. Així mateix, s’ha convocat segons la modalitat d’urgència, vista la necessitat d’escurçar al màxim els terminis per la signatura d’un contracte que permeti carregar els vols a les plataformes de venda, i oferir-ne paquets abans de l’inici de la temporada, donant el màxim de temps possible als compradors per la presa de decisions, i per tant mirant de maximitzar el factor d’ocupació dels avions.

Aeroport de la Seu nova línia Palma
Aeroport de la Seu nova línia Palma

El concurs públic preveu que aquest vol a Palma doni servei durant un període de 13 setmanes durant la temporada d’hivern 23/24, amb com a mínim 2 freqüències setmanals els dies que proposi el licitador coincidint amb els pics de demanda.

El plec de bases es pot descarregar gratuïtament al web de la Plataforma de contractació del sector públic i les companyies aèries interessades tenen temps fins al 9 de novembre per presentar una oferta.

Es renova el contracte per connectar amb Madrid

De forma paral·lela a la presentació de la nova licitació del projecte de connexió amb Palma, el Govern també ha aprovat aquest dimecres renovar el contracte amb la companyia Air Nostrum perquè pugui seguir explotant la línia aèria que connecta amb l’aeroport de Madrid. Amb aquesta decisió es consolida l’objectiu de poder oferir de forma regular una connexió amb la capital espanyola i així seguir dinamitzant el territori, alhora que es permet generar noves sinergies econòmiques entre els territoris.

Amb les converses amb la companyia que opera el vol s’ha establert un protocol per afavorir sempre l’usuari en cas d’anul·lacions de les rutes principals identificant els destins alternatius més pròxims.