27.09.2022 |
Viure als Pirineus

DESENVOLUPAMENT RURAL

La nova convocatòria Leader rep 34 sol·licituds d’ajuts entre l’Alt Urgell i la Cerdanya

Es preveu adjudicar 639.066,17 euros en subvencions
CCAU edifici
Seu del Consell Comarcal de l'Alt Urgell/CCAU
La nova convocatòria Leader rep 34 sol·licituds d’ajuts entre l’Alt Urgell i la Cerdanya
La nova línia d’ajuts Leader per a l'Alt Urgell i la Cerdanya ha rebut 34 sol·licituds de subvenció per a projectes de creació o millora d’empreses a ambdues comarques. A la nova convocatòria s'hi han presentat 28 empresaris autònoms, microempreses, pimes, cooperatives, cinc ajuntaments i una entitat municipal descentralitzada. El termini per presentar les propostes es va obrir el darrer mes de desembre i es va tancar el 15 de gener.

En aquesta nova convocatòria, el grup d’acció local GAL Alt Urgell-Cerdanya ofereix un total de e 639.066,17 euros en ajuts per a una inversió global prevista de més de 4 milions d’euros. Ara s’ha iniciat el procés d'avaluació de cada projecte per determinar quins s'ajusten als criteris del pla i quina quantitat poden rebre. Els ajuts oscil·laran entre el 22,5% i el 40% de la inversió elegible.

El programa Leader dóna especial importància a factors com ara la ubicació en nuclis rurals amb poca població o bé el fet que creïn nous llocs de treball i una forta aposta per les energies renovables. Pel que fa al contingut dels expedients, des del consorci han esmentat idees com ara la creació d’un centre d’activitats, un projecte de viver i planta autòctona, una petita formatgeria, una surf shop o projectes de masoveria i creació de bordes. També hi ha diversos projectes d’adquisició i instal·lació de maquinària.

Qualsevol persona interessada en rebre més informació sobre el grup d’acció local poden adreçar-se a la seu del Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, ubicada al CETAP (Plaça de les Monges, Edifici de les Monges, 3a planta) o bé a l’oficina de Puigcerdà, al Consell Comarcal de Cerdanya (Plaça del Rec, 5). En ambdós llocs es disposa de la documentació necessària i dels tècnics que assessoraran els interessats per formalitzar la sol·licitud. Per a més informació, es pot consultar la pàgina web de l’ens (www.cauc.cat), escriure un correu electrònic a [email protected] o bé trucar al telèfon 973 35 31 12 en el cas de l’Alt Urgell o al 972 88 48 84 en el cas de la Cerdanya.

La nova convocatòria Leader rep 34 sol·licituds d’ajuts entre l’Alt Urgell i la Cerdanya
Comentarios