METEOROLOGIA

Nevada de primavera a tot l'Alt Pirineu a les portes de l'estiu

Les nevades al Pirineu al mes de juny no són infreqüents, però en els darrers anys s'han tornat menys habituals. L'anterior va ser la de l'11 de juny del 2019, ara fa cinc anys,
Neu al Cadí juny
photo_camera El Cadí ben emblanquinat vist des d'Arsèguel aquest 13 de juny / @ventsdelcadi

Nevada de primavera a tot l'Alt Pirineu, però a les portes de l'estiu. I és que la baixada de temperatures registrada durant les darreres hores, i les precipitacions que acompanyen aquest ambient fred, és el que ha provocat que estigui nevant a tot el Pirineu. La nevada, a partir dels 2.300 metres, ha estat més que testimonial. De fet, la predicció meteorològica ja havia previst aquestes nevades en cotes altes, que no són estranyes ni molt menys excepcionals en aquesta època de l'any. Però cada any que avancem en el calendari sembla que li costa més nevar al juny, en cotes altes, és clar. 

L'anterior nevada al mes de juny va ser la de l'11 de juny del 2019, ara fa cinc anys. Aquella matinada va ser freda, amb glaçades a molts punts del país, però en aquesta ocasió no sembla que les gelades hagin de sortir de l'àmbit estricte del Pirineu.

De cara a avui dijous torna l'estabilitat i el sol, amb una clara recuperació de les temperatures. Adeu als embossaments i a les llengües d'aire fred a les capes mitjanes de l'atmosfera que alimentaven les nuvolades amb pluges, ruixats i tempestes dels darrers dies. Canvi radical en la situació meteorològica: estarem sota el domini de les altes pressions i d'una falca anticiclònica que ens garantirà temps assolellat durant uns quants dies.

Temperatures amunt

Si bé les temperatures mínimes variaran poc respecte als valors d'aquest dimecres, amb fresca matinal, les temperatures diürnes pujaran amb força gràcies al sol que lluirà durant tot el dia. Les pujades de les màximes seran molt marcades al Pirineu