INNOVACIÓ SOCIAL

El Museu de Camins de la Vall de Siarb reconegut amb el Premi Fundació "la Caixa" a la Innovació Social

Els guardons reconeixen el compromís amb el canvi i l’acció social d’iniciatives que aporten noves mirades i solucions per promoure la justícia social i la igualtat d’oportunitats.
Museu de Camins Fundació la Caixa
photo_camera Gemma Cots, presidenta de la Associació País de Terra Roia, recollint el guardó / Fundació la Caixa

El projecte ‘Museu de Camins: camins que connecten persones’, de l’Associació País de Terra Roia, de la Vall de Siarb, ha estat reconegut amb el Premi Fundació "la Caixa" a la Innovació Social. La Vall de Siarb està situada al vessant sud del Port del Cantó, dins del Parc Natural de l’Alt Pirineu, al sud del Pallars Sobirà i dins del municipi de Soriguera.

Recuperació de camins del Pallars Sobirà

La iniciativa pirinenca guardonada promou la participació de joves de caus i esplais i voluntaris d’arreu del món per a la recuperació de camins del Pallars Sobirà. El jurat ha reconegut “el compromís amb el canvi i l’acció social de la iniciativa, que aporta noves mirades i solucions per a promoure la justícia social i la igualtat d’oportunitats”. Cadascun de les iniciatives premiades rebrà 15.000 euros i els dos accèssits, 5.000.

12 projectes impulsats per entitats socials

En la 8a edició dels Premis Fundació "la Caixa" a la Innovació Social han estat guardonats 12 projectes impulsats per entitats socials que aborden reptes actuals. El jurat va distingir amb 10 premis i 2 accèssits la visió transformadora i innovadora de les iniciatives seleccionades. Cada iniciativa premiada rebrà 15.000 euros, i els 2 accèssits, 5.000 euros.

Museu de Camins Fundació la Caixa
Gemma Cots, presidenta de la Associació País de Terra Roia, recollint el guardó / Fundació la Caixa

La cerimònia va ser presidida per Pilar Alegría, ministra d’educació, Formació Professional i Esports, i portaveu del Govern, i per Antonio Vila Bertrán, director general de la Fundació "la Caixa". Durant l’acte, Vila va reconèixer que "no és fàcil sortir de la zona de confort, i per això amb aquests premis valorem la capacitat demostrada per les entitats guanyadores a l’hora d’explorar mirades diferents i fer un pas més per poder dur a terme els seus projectes".

Els premiats

Durant l’entrega de premis es va portar a terme una taula rodona sobre innovació social moderada per la periodista Cristina Ochoa i en què van intervenir Marc Simón, subdirector general de la Fundació "la Caixa", i els responsables de tres dels projectes premiats: Sara Maza, directora de l’Associació Matiz (Bilbao), premiada pel seu projecte ‘Estrategia antirumor en el ámbito educativo para el fomento de la convivencia intercultural’; Iván Ramos, director de la Fundació Marcelino Champagnat (Sanlúcar de Barrameda), premiada pel seu projecte ‘Escuela de Segunda Oportunidad’; i Gemma Cots, presidenta de l’Associació País de Terra Roia (Vall de Siarb, Alt Pirineu), guardonada pel projecte ‘Museu de camins: camins que connecten persones’.