TRACTORADES

Marxes lentes de tractors en carreteres d’accés al Pirineu per protestar contra la política agrària

Aquestes tractorades són l’inici d’una sèrie d’accions de protesta que els pagesos tenen previstes per a les properes setmanes.
Tractorada el Pont de Suert
photo_camera Tractorada a l'N-230 al Pont de Suert en direcció cap a Vielha / @Catinformacio

Desenes de tractors han realitzat aquest divendres al vespre marxes lentes per algunes carreteres catalanes en direcció al Pirineu, cosa que ha dificultat el trajecte de molts vehicles de l’àrea metropolitana cap a l'Alt Pirineu pel cap de setmana. En concret, n’hi ha hagut a la N-230 al Pont de Suert cap a Vielha, a la C-1412b d’Isona cap a Tremp, i també a la C-14 de Ponts a Oliola en sentit sud. Els pagesos protesten per les polítiques agràries.

Al Pallars Jussà, una vintena de tractors van anar entre Isona i Tremp per la c-1412b pel port de Comiols. A Ponts van ser una cinquantena els que van dificultar el pas a la C-14. Allà els agricultors i ramaders i ramaders van llançar bengales i petards. Al Pont de Suert una altra quarantena de tractors van provocar aturades en la circulació a l’N-230 en direcció a Vielha. Aquesta via també va viure retencions per una altra marxa lenta a Osca.

Aquestes tractorades suposen l’inici d’una sèrie d’accions de protesta que els pagesos tenen previstes per a les properes setmanes.