RESCAT DE MUNTANYA

Dos muntanyencs es perden durant unes hores quan feien una ruta des del refugi de Besiberri

Aquest dissabte hi va haver dos rescats: un al municipi d'Isona i Conca Dellà i un altre a la Vall de Boí. També es va produir la recerca d'un boletaire a l’Alt Urgell.
Rescat Barruera
photo_camera Imatge d'un rescat a la Vall de Boí / Bombers

Els Bombers de la Generalitat van iniciar ahir a les 19.00 hores la recerca de dos muntanyencs que s'havien perdut al Besiberri. Els serveis d’emergència van rebre l’avís a les 18.52 hores i fins al lloc van acudir els GRAE amb un helicòpter. Els dos excursionistes, de 46 i 20 anys, feien una ruta en grup des del refugi de Besiberri fins a la boca sud del túnel de Vielha, on tenien aparcats els vehicles, quan es van extraviar. Cap a les 20.00 hores, es va desactivar el dispositiu perquè els muntanyencs van ser trobats pels seus companys, segons va informar Bombers. 

Per altra banda, aquest dissabte hi va haver dos rescats: un al terme municipal d'Isona i Conca Dellà d'una persona accidentada amb un quad en zona forestal; i un altre a la Vall de Boí, d'un excursionista accidentat mentre feia una travessa a tocar del pantà de Cavallers. L'home, de 63 anys, havia caigut i s'havia lesionat al braç.

El mateix dissabte es va produir la recerca d'un boletaire a l’Alt Urgell.