24.09.2022 |
Viure als Pirineus

MICOLOGIA

Mossos i Agents Rurals no tenen instruccions clares per regular la recollida de bolets

"Estem esperant resposta de les autoritats competents", ha assegurat, Llorenç Ricou, cap territorial del cos d'Agents Rurals.
IMG_20200511_102029 (1)
Un cistell ple de cepts/Anna Solans Pomares
Mossos i Agents Rurals no tenen instruccions clares per regular la recollida de bolets

Ningú no ho ha sabut aclarir encara si els ciutadans de l'Alt Pirineu i Aran - i els dels altres territoris en fase 1 - poden anar a buscar bolets. Ni el BOE n'explica res, ni cap dels portaveus dels diferents governs, ministeris i departaments, ha badat boca en aquesta qüestió. 

Ahir explicàvem als lectors de VIURE ALS PIRINEUS que ho vam preguntar a la Comissaria de Mossos de la Seu d'Urgell, seu de la Regió Policial del Pirineu, però no ens van saber aclarir si aquesta activitat està permesa en fase 1. Després vam preguntar al cos d'Agents Rurals al Pallars Sobirà i la responsable ens va assegurar que havia demanat un posicionament oficial a Protecció Civil: "Ho hem preguntat a Protecció Civil, però encara no hem obtingut resposta", va assegurar 

IMG_20200511_113139

Aquest dimarts ho hem tornat a provar. Hem trucat a la responsable del Cos d'Agents Rurals al Pallars Sobirà, Anna Servent, i la resposta ha estat la mateixa d'ahir: "Encara no ens han fet arribar el posicionament oficial de Protecció Civil sobre l'autorització d'aquesta activitat". Hem optat per trucar directament a la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat i Marta Jovés, del servei de premsa, no tenia coneixement de cap pronunciament oficial pendent, per part de Protecció Civil.

Finalment, aquest mateix matí, hem comunicat amb el Cap territorial del Cos d'Agents Rurals, Llorenç Ricou i aquesta ha estat la seva resposta: "la recollida de bolets com activitat professional està permesa a tot arreu, complint amb les mesures preventives reglamentàries. En el cas de la recollida de bolets de forma lúdica i particular, en principi és possible per a tothom, dins el seu municipi. El que falta per aclarir, i fins al moment ningú no ha detallat, és el que significa el pas a la fase 1". Llorenç Ricou ha afegit, "si la pregunta és si es pot anar a buscar bolets fora del municipi, però dins de la Regió Sanitària, la resposta no la sabem". "Estem esperant resposta de les autoritats competents", ha assegurat el cap dels Agents Rurals.

IMG_20190920_174835

Boletaires en fase 1

El territori de l'Alt Pirineu i Aran ha entrat a la fase 1 de la desescalada i això els permet un pas més en el seu desconfinament. Poden moure's per tot l'Alt Pirineu, des de la Vall d'Aran fins a la Cerdanya, poden asseure's a prendre un cafè a la terrassa del bar de la plaça i poden reunir-se amb la família a casa seva, això sí, respectant sempre les limitacions obligades. Poden fer esport, passejar, córrer i anar amb bicicleta, però es pregunten si també poden anar a buscar bolets i això ningú no ho sap, o no ho vol, respondre.

IMG_20200511_094619

Mossos i Agents Rurals no tenen instruccions clares per regular la recollida de bolets
Comentarios