SANITAT

Marea Blanca assegura que els CAP del Pirineu no han rebut els materials per fer tests PCR

La Marea Blanca és una plataforma unitària en defensa de la Sanitat Pública a Catalunya
dav
photo_camera Edifici del CAP de la Seu d'Urgell/FS

La plataforma La Marea Blanca ha assegurat que els CAP de Sort, Oliana, la Seu d'Urgell i Puigcerdà, de la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, que es troba en la fase 1 de desescalada, "no han rebut els materials necessaris per fer tests". D'altra banda, denuncien que "Salut no ha activat la borsa d'investigadors voluntaris experts en PCR" que va posar en marxa el Col·legi de Biòlegs de Catalunya per ajudar davant l'emergència sanitària per la covid-19, "on hi havia investigadors de la UdL i centres adscrits".

La Marea Blanca és una plataforma unitària en defensa de la Sanitat Pública a Catalunya. Des d'aquesta plataforma també posen de relleu que "la greu descoordinació amb els centres de recerca públics s'estén a tot el país" ja que "el desconfinament ha començat amb el Programa Orfeu per al cribratge massiu aturat durant un mes sencer i realitzant només desenes dels 170.000 tests previstos". Per contra, critiquen que "Salut ha contractat laboratoris privats per fer tests PCR, i ja ha pagat 1,6 milions d'euros a tot Catalunya".

Finalment, des de la Marea Blanca insisteixen en denunciar que, després de deu setmanes de propagació de l'epidèmia, "no s’estan realitzant els tests PCR ni les proves serològiques necessaris a tot el personal sanitari i sociosanitari". Per tot això, exigeixen al Departament de Salut que prengui mesures "urgents".