09.12.2022 |
Viure als Pirineus

OBITUARI

Mor Emma Roca, esportista, bombera i empresària de Bellver de Cerdanya

Emma Roca va guanyar el Campionat del Món de raids d'aventura i recentment dirigia la cooperativa Incorpora'm d'integració social
Emma Roca
Emma Roca amb el vestit de bombera del GRAE de la Seu d'Urgell
Mor Emma Roca, esportista, bombera i empresària de Bellver de Cerdanya

Aquest divendres ha mort, a l'edat de 47 anys, l'esportista, bombera i empresària afincada a Bellver de Cerdanya Emma Roca. Més enllà de l’esport, on també havia excel·lit en l’esquí de muntanya, era doctora en bioquímica i bombera professional del grup de rescat de la Generalitat de Catalunya (GRAE), adscrita al parc de la Seu d'Urgell. Segons que informa el Regió7, Roca no ha pogut superar una malaltia que l’ha tingut hospitalitzada des de feia setmanes.

Emma Roca 2

Emma Roca va ser una de les gran referents de les primeres seleccions catalanes i de les curses per muntanya de finals dels noranta. Al seu palmarès destaca la tercera posició a l’Ultra Trail del Mont-Blanc tant de l’any 2013 com del 2012, una tercera posició als Cavalls del vent l’any 2011 o la segona posició a la Marathon des Sables d’aquell mateix any.

Pla obert d'una de les impulsores de l'empresa Gratacool, Emma Roca, mostrant les tasques de poda del roser silvestre, que ara assumeixen des de la Cooperativa Incorpora'm de la Fundació Adis. Imatge del 9 d'abril de 2021 (Horitzontal).(Foto: Emma Roca, mostrant les tasques de poda del roser silvestre, que ara assumeixen des de la Cooperativa Incorpora'm de la Fundació Adis / Albert Lijarcio)

Roca, molt coneguda a la Cerdanya per la seva activitat com a corredora i, alhora, pel seu vessant empresarial, va néixer l'any 1973 a Barcelona. Segons explica avui el diari Regió 7, en l'àmbit empresarial recentment havia estat nomenada nova presidenta de la cooperativa d'usuaris i treballadors Incorpora'm que fomenta la integració laboral i social a la Cerdanya.

Emma Roca 3

L'Ajuntament de Bellver de Cerdanya ha emès un comunicat de dol i ha enviat un missatge de suport a la família: "Des de l'Ajuntament donem tot el nostre suport i el nostre condol a la família en aquests moments tant tristos. La recordarem col·laborant amb el poble, tirant endavant projectes i, com no, corrent per camins i corriols. Et trobarem a faltar".

Emma Roca 4

 

 

Mor Emma Roca, esportista, bombera i empresària de Bellver de Cerdanya
Comentarios