24.05.2022 |
Viure als Pirineus

Més de dos mil participants en la 7a "Fira del Vi del Pirineu" de Talarn

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Talarn (Pallars Jussà) la seva 7a edició que ha comptat amb la participació de més de 2.000 assistents.

Fira del Vi del Pirineu de Talarn 2017
Fira del Vi del Pirineu de Talarn 2017
Més de dos mil participants en la 7a "Fira del Vi del Pirineu" de Talarn

La Fira del Vi del Pirineu es va consolidant any rere any. Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Talarn (Pallars Jussà) la seva 7a edició que ha comptat amb la participació de més de 2.000 assistents.

La taula rodona “La cultura del vi a Talarn i al Pallars” va significar el tret de sortida de l'edició de la Fira del Vi d'enguany. Persones de diferents àmbits i especialment veïns i veïnes del municipi, van parlar de la importància del vi històricament, tant en l'àmbit econòmic com des de la perspectiva social. En acabar la taula rodona, el celler Miquel Roca va organitzar un extens tast de vins.

El dissabte a la tarda, la plaça de Talarn es va omplir de gom a gom per degustar els vins dels cellers dels Pallars i del Principat d'Andorra. Cal destacar la nombrosa participació dels restaurants locals que oferien degustacions de les seves propostes gastronòmiques. El diumenge va tenir lloc la presentació de l'estudi històric sobre “Castelló d'Encús i la seva tradició vitivinícola” a càrrec dels seus autors, Xavier Tarraubella i Laureà Pagarolas.

II Marxa BTT de Talarn

En paral·lel a la setena edició de la “Fira del Vi del Pirineu”, es va celebrar la 2a edició de la “Marxa BBT Talarn Vi Bike”, amb un recorregut de 50 quilòmetres i la participació de més de 200 corredors. Christian Ruiz i Helena Isanta, van ser els guanyadors en la categoria masculina i femenina.

La Fira del Vi del Pirineu de Talarn vol donar a conèixer les bodegues i els seus vins, no només del Pallars Jussà, sinó també del conjunt de l'Alt Pirineu. La cata de vins s'acompanya sempre amb la degustació de productes elaborats pels restaurants de la comarca. El dissabte de fira hi ha la possibilitat de visitar les bodegues que estan en funcionament i els cellers particulars dels veïns, amb la qual cosa es completa un cap de setmana on el vi i els seus elaboradors són els principals protagonistes.

Més de dos mil participants en la 7a "Fira del Vi del Pirineu" de Talarn
Comentarios