FIRES GASTRONÒMIQUES

L'oli de les Garrigues i el formatge artesà del Pirineu s'agermanen a les Borges Blanques

L'alcalde Viaplana ha posat en valor la cooperació a través de productes d'excel·lència com són els formatges del Pirineu i l'oli de les Garrigues.
Agermanament Fires Sant ermengol i Oli les Garrigues 1
photo_camera L'oli de les Garrigues i el formatge artesà del Pirineu s'agermanen a les Borges Blanques / @firaolicat

Aquest dissabte, en el marc de 60a Fira de l'Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues, ha tingut lloc l'agermanament amb la Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell, que ha estat apadrinat per l'empresari vitivinicultor i enòleg Tomàs Cusiné i la periodista Mireia González.  A l'acte també han assistit l'alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana, el vicealcalde Jordi Fàbrega, i altres representants del consistori urgellenc.

Agermanament Fires Sant ermengol i Oli les Garrigues 2
L'oli de les Garrigues i el formatge artesà del Pirineu s'agermanen a les Borges Blanques / @firaolicat

Durant la seva intervenció, Viaplana ha posat en valor l'esperit de cooperació d'ambdues capitals de comarca, a través de productes d'excel·lència com són els formatges del Pirineu i l'oli de les Garrigues. Per la seva banda, l'alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau, ha posat en valor que les Borges i la Seu d'Urgell "som capitals de comarca un grandíssim potencial que han sabut projectar-se al món gràcies als meravellosos productes que s'hi fan". D'aquesta manera, i per a Palau, "així com a les Borges hem de ser capaços d'aprofitar encara més tot el potencial que hi ha darrere d'aquest or verd que és el nostre oli, la Seu d'Urgell també ha de ser capaç de garantir majors oportunitats de futur, riquesa i ocupació a través del seu potencial econòmic, que sense cap mena de dubte han de liderar els meravellosos formatges que elaboreu", ha dit.

Igualment, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó, ha posat en valor que la fira permeti any rere any "que ens agermanem entre els productes d'excel·lència de les nostres terres", a la vegada que ha agraït la bona acollida durant la presentació del certamen a la Seu d'Urgell.