RESIDUS

Localitzat un dipòsit il·legal d'amiant al costat d'una nau industrial dels afores de Tremp

Agents del Seprona de la Guàrdia Civil troben materials deteriorats i a la intempèrie que suposen un risc per a la salut
Pla obert d'una part del material d'amiant abocat als voltants d'una nau industrial dels afores de Tremp. Imatge publicada el 6 d'octubre de 2021. (Horitzontal)
photo_camera Material d'amiant abocat als voltants d'una nau industrial dels afores de Tremp / ACN

Agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil han localitzat un dipòsit incontrolat d'amiant als voltants d'una nau industrial abandonada situada als afores de Tremp. La troballa es va produir a finals de setembre i el material era accessible per tothom, ja que la major part del recinte estava sense tancar. D'entre la multitud de deixalles, es van comptabilitzar fins a 150 plaques de diferents mides, a més de diversos dipòsits i tubs de fibrociment. El material estava desgastat o fracturat i es trobava a la intempèrie i a pocs metres d'una estació de servei, diversos habitatges i comerços, fet suposa un greu risc per al medi ambient i la salut. Per tot plegat, es va aixecar una acta d'infracció administrativa.

La finca és propietat d'una empresa amb domicili social a Barcelona i els agents del Seprona van enviar l'acta a l'Agència de Residus de Catalunya. A més, pocs dies abans, també es va localitzar un mur d'uns vint metres de longitud fet amb plaques de fibrociment amb amiant tirat en una finca rústica situada al polígon industrial de les Valls de Valira (Alt Urgell). En aquest cas, es va alertar a l'autoritat competent per a què fos retirat de forma immediata, tenint en compte que es tracta d'un residu perillós.