MEDI NATURAL

Els Agents Rurals denuncien dos usuaris per circular camp a través a la Reserva de Boumort

Els denunciats tenien intenció de pernoctar en mig d'una zona de brama de cérvol

Agents Rurals camp a través Boumort
photo_camera Els Agents Rurals han denunciat dos usuarisa la Reserva de Boumort / Agents Rurals

El cos d'Agents Rurals han denunciat dos usuaris per circular camp a través a la Reserva de Boumort. Els denunciats tenien la intenció de pernoctar en mig d'una zona de brama de cérvol quan, en aquests moments, es troba en el punt més àlgid del període de zel.

Agents Rurals camp a través Boumort 2

(Foto: Els Agents Rurals han denunciat dos usuaris per circular camp a través a la Reserva de Boumort / Agents Rurals)

Brama del cérvol

A finals d’estiu arriba un dels espectacles de la natura més impressionants: la brama del cérvol a Boumort.

De mitjans de setembre a mitjans d’octubre, els cérvols entren en el període d’aparellament, amb els mascles que per tal de marcar territori i poder aparellar-se amb les femelles en zel, emeten la brama, un singular so greu que és molt fàcil d’identificar. I la Reserva de Boumort és un dels millors llocs on gaudir d’aquesta experiència.

Per contemplar la brama al Boumort, es pot contactar amb una empresa de guiatge autoritzada, i així gaudir gaudir de l'espectacle amb total tranquil·litat i sense perjudicar la fauna. Per a la temporada de brama del cérvol s’ha habilitat una zona reservada exclusivament per a visites guiades. 

També es pot visitar la Reserva sense guia, hi han 4 rutes recomanades amb diversos punts d’interès. És imprescindible dur vehicle 4x4.