LLENGUA

El periodista Lluís Caelles rep el primer Premi Cambuleta per la difusió del pallarès

L'entitat creu que és "immensament reconfortant" sentir el periodista d'Isona parlar pallarès en un mitjà públic
Lluís Caelles Premi Cambuleta
photo_camera El periodista Lluís Caelles rep el primer Premi Cambuleta per la difusió del pallarès / CAMBULETA

El periodista Lluís Caelles ha rebut aquest dimecres el primer Premi Cambuleta per la difusió del pallarès. Es tracta d’un guardó amb el qual l’Associació Cultural Cambuleta vol reconèixer i agrair la tasca de difusió de la parla del Pallars. Recentment, el periodista d’Isona (Pallars Jussà) ha estat enviat especial de TV3 a Kíiv per cobrir els primers dies de la invasió russa d’Ucraïna. L’entitat ha destacat que “escoltant al Lluís, de vegades des de molt lluny, parlant com natres, en un mitjà públic, és immensament reconfortant” i això també és així per al conjunt dels pallaresos. De fet, el que també és important per Cambuleta, és que parlar en pallarès per la televisió ho recorda als que no ho fan habitualment.

Lluís Caelles Premi Cambuleta 2
Lluís Caelles ha impartit una xerrada sobre ‘Els refugiats, els moviments migratoris i els seus efectes polítics’ en el marc de l’Aula Universitària de la Gent Gran, a Tremp / tremp.cat

El guardó concedit és un saler de fusta i una perera de Cardòs. Un arbre que es pot plantar, allà on Caelles cregui que hagi de créixer i hagi de donar més fruit. I un saler, que vindria a representar com agrada, a la gent de Cambuleta, contribuir al pallarès. Els agrada que el que fan “tingui un gust intens”, ha dit Eva Tarragona de l’entitat.

af72e5f7-1705-4255-b8a0-4ee3d50de541
Lluís Caelles amb membres de l’Associació Cultural Cambuleta / CAMBULETA

Prèviament a l’entrega del premi, que ha estat una sorpresa per Caelles, el periodista ha impartit una xarrada sobre ‘Els refugiats, els moviments migratoris i els seus efectes polítics’ en el marc de l’Aula Universitària de la Gent Gran, a Tremp.

comentaris