PARTITS POLÍTICS

ERC celebra que la consulta sobre els Jocs Olímpics d'hivern doni la veu a l’Alt Pirineu i l’Aran

Els republicans subratllen que s'avança en els compromisos fixats al Parlament, en democràcia participativa i transparència

La diputada Marta Vilalta, durant la seva intervenció al Parlament. FOTO - Marc Puig - Esquerra Republicana
photo_camera La diputada Marta Vilalta, durant la seva intervenció al Parlament / Marc Puig

Aquesta setmana el Govern ha anunciat la data, el proper 24 de juliol, i del procediment per a preguntar a la ciutadania del Pirineu sobre el projecte de Jocs Olímpics d’Hivern de cara al 2030. I amb aquest anunci, Esquerra Republicana  subratlla que es compleix el compromís que serà la ciutadania de les comarques pirinenques qui decidirà si hi ha d’haver candidatura de Jocs Olímpics o no.

Així ho ha afirmat aquest dimecres durant la sessió de control al Parlament, la portaveu parlamentària i secretària general adjunta d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, que ha preguntat a la consellera de la Presidència, Laurà Vilagrà, sobre la consulta de la possible candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern 2030.

Amb la fórmula que ha convocat el president de la Generalitat i el Govern, “des d’ERC celebrem haver pogut conjugar dos principis importants: la participació de tothom qui ha mostrat la voluntat de voler participar, però també el protagonisme i la veu de la decisió definitiva de la ciutadania de la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran”, ha afirmat Vilalta.

En aquest sentit, la consulta posa el focus a les comarques amb més impacte territorial, que són les de la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran. “Sense aquestes comarques no hi ha candidatura”, ha afirmat Vilagrà durant la sessió de control. Per tant, “volem aquesta validació territorial de la proposta”. Però també, altres comarques del Pirineu que en un segon nivell estan òbviament implicades i volen saber fins a quin punt volen tenir aquesta implicació.

Si la proposta rep l'aval de la ciutadania, Vilagrà ha defensat que amb els Jocs es pretén “explicar la nostra muntanya al món”. I ha afegit que l'objectiu seria: "millorar les infraestructures que tenim en aquest moments i no plantejar-ne de noves que no tenen sentit a Catalunya; aprofitar les places hoteleres; i, per tant, no hi ha elements especulatius, i la sostenibilitat és l’element principal.”

comentaris