SALUT

La Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell ja ofereix el servei d'avortament per la via farmacològica

La Fundació Sant Hospital és el tercer centre de la Regió Sanitària Alt Pirineu acreditat per administrar el tractament
Hospital de la Seu d'Urgell Plaça Soldevila
photo_camera Entrada a l'Hospital de la Seu d'Urgell per la Plaça Soldevila / FS

La Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell ofereix des d'aquest dilluns 8 de novembre el servei d'interrupció voluntària de l'embaràs (IVE) per la via farmacològica com a part de la seva cartera de serveis. La posada en marxa d'aquesta nova prestació evitarà desplaçaments fora del territori de les dones que sol·licitin accedir a aquest tractament per aturar la gestació. D'aquesta manera la Fundació Sant Hospital és el tercer centre de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran acreditat per administrar el tractament, juntament amb l'Hospital Comarcal del Pallars i l'Hospital de Cerdanya.

Pla general on es veuen diverses militants d'Arran presentant la seva campanya 'Les joves decidim, avortarem!' davant la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell on no es duu a terme aquesta pràctica. Imatge del 2 de març de 2021 (Horitzontal).(Foto: Militants d'Arran presentant la seva campanya 'Les joves decidim, avortarem!' davant la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell / Albert Lijarcio)

El passat 1 de març d'enguany, l'Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp, va començar a oferir-lo i poc més d'un mes i mig després, el 19 d'abril, ho va fer l'Hospital de Cerdanya, a Puigcerdà. Des d'aleshores, 29 dones han accedit a aquest tractament a la Regió. Ara s'hi afegeix la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell.

Per la seva banda, l'Espitau Val d'Aran continua amb els tràmits administratius per obtenir la corresponent autorització sanitària i poder incloure el servei dintre de la seva cartera de serveis.