ESCOLES AGRÀRIES

L'Escola Agrària del Pirineu quadruplica les hectàrees de gestió de pastures i prats

El centre educatiu estrena la Formació Professional Dual i continua la seva aposta per la internacionalització
Escola Agrària del Pirineu Albert Lijarcio
photo_camera L'Escola Agrària del Pirineu quadruplica les hectàrees de gestió de pastures i prats / Albert Lijarcio

L'Escola Agrària del Pirineu ha quadruplicat el nombre d'hectàrees dedicades a la gestió de pastures i prats, passant de les vuit que ja tenia a Bellestar a més de 34 repartides per les zones de Casa En Coll, Bentanachs i Solà de Vedat. La directora del centre educatiu, Núria Duró, ha explicat que aquest fet situa l'escola com la més extensa de Catalunya i dona més oportunitats als alumnes a l'hora de fer pràctiques. Tot plegat, en un curs en què s'han estrenat en la Formació Professional Dual amb dos estudiants que passaran la meitat de la seva formació a l'empresa. A més, es continua apostant per la internacionalització i esperen poder desenvolupar un projecte europeu Poctefa de prevenció d'incendis en zones properes a nuclis urbans.

Duró creu que obrir el ventall a l'hora de d'oferir més oportunitats de pràctiques acadèmiques fa que els alumnes puguin arribar molt ben preparats a les empreses. També ha remarcat que el nou espai, cedit per la Direcció General d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi de la Generalitat de Catalunya, permet fer activitats dels dos Cicles Formatius de Grau Mitjà que imparteixen: el d'Aprofitament i conservació del medi natural i el d'Activitats eqüestres.

Escola Agrària del Pirineu Albert Lijarcio 2
L'Escola Agrària del Pirineu quadruplica les hectàrees de gestió de pastures i prats / Albert Lijarcio

Ara per ara, l'Escola Agrària del Pirineu compta amb 32 professionals, una vintena dels quals són docents i uns altres dotze de l'àmbit de l'administració i serveis. La directora del centre ha indicat que aquest volum és el més gran de la quinzena d'escoles d'aquest àmbit que hi ha a Catalunya. També destaquen les dimensions de les diverses instal·lacions, l'edifici principal de les quals es va estrenar fa 30 anys, que ocupen un espai de 2,5 hectàrees.

EA Pirineu_Augment gestió pastures_4
L'Escola Agrària del Pirineu quadruplica les hectàrees de gestió de pastures i prats / Albert Lijarcio / Escola Agrària del Pirineu

Quant al perfil d'alumnat, aquest curs compten amb un 45% més de matriculats. En aquest sentit, Duró també ha destacat l'àmplia varietat respecte a la procedència de la setantena d'alumnes que tenen, ja sigui d'arreu de Catalunya i de la resta de l'Estat com d'Andorra. Pel que fa a la formació contínua, aquest 2023 s'han organitzat una vintena de cursos, tant de l'àmbit formatger com eqüestre i agroforestal de muntanya, als quals han assistit més de 400 persones.