ESTACIONS DE MUNTANYA

Les novetats de les estacions d’esquí nòrdic per la temporada 2023-2024

Han dut a terme millores en els accessos, en els circuits i als edificis de serveis i han renovat el material.
Estació Aransa paravents
photo_camera Nous paravents a l'estació de nòrdic d'Aransa Autor/a: Aransa / @aransaesqui

A pocs dies per començar la temporada de neu 2023-24 les estacions de nòrdic de l'Alt Pirineu, agrupades dins la mancomunitat Tot-Nòrdic, anuncien les millores que durant els darrers mesos han estat preparant per a la nova campanya de neu.

Part de les millores passen pels accessos. Així, durant la primavera i l’estiu de 2023, s’han dut a terme actuacions d’arranjament i millora de les vies d’accés i aparcaments de les estacions. Com en altres temporades, també s'ha fet una aposta per renovar i millorar el material, canviant-lo per esquís, botes o bastons de darrera generació.

Estació Aransa Eva Campi
La serralada del Cadí vista des de l'Estació Aransa / @aransaesqui

Pel que fa als circuits, les estacions de la Mancomunitat continuen executant treballs d’ampliació i millora de les pistes, a vegades ampliant-los i en altres fent el manteniment de les branques dels arbres que limiten els circuits a banda i banda.

I finalment pel que fa a les infraestructures i edificis les estacions segueixen invertint en la millora dels edificis de serveis, amb actuacions de manteniment i reforma, principalment. Són actuacions poc visibles, però que permeten l'estalvi energètic i que permeten millorar l'experiència global dels esquiadors en les seves visites a les instal·lacions.

Forfet de temporada

Les estacions de Tot-Nòrdic ofereixen la possibilitat de comprar un passi de temporada per a totes les estacions.  Aquestes són les seves prestacions i avantatges:
Forfet gratuït fins a 5 anys
Preu infant de 6 a 12 anys inclosos i per a majors de 65 anys
El forfet de temporada d’esquí és vàlid per fer esquí i raquetes a les estacions de : Guils-Fontanera, Lles, Aransa, Sant Joan de l’Erm, Tuixent -La Vansa, Tavascan i Virós-Vall Ferrera.
El forfet de temporada de raquetes és preu únic i permet l’accés als itineraris de raquetes de les estacions de : Guils-Fontanera, Lles, Aransa, Sant Joan de l’Erm, Tuixent -La Vansa, Tavascan i Virós-Vall Ferrera.
El forfet d’esquí de temporada inclou la possibilitat d’esquiar 1 dia a cadascuna de les següents estacions d’esquí alpí: La Molina, Vall de Núria, Vallter, Espot, Portainé, Boí-Taüll i Tavascan. També a gaudir de descomptes a les estacions d’esquí nòrdic de Naturland a Andorra, Beille, Chioula, la Llossa i Font Romeu.
Es podrà adquirir el forfet de temporada d’esquí amb un 25% de descompte del 14 d’octubre 2023 al 19 de novembre 2023.

Carretera de Lles

Quines estacions en formen part?

Guils Fontanera: Situada en plena Cerdanya i a 12 km de Puigcerdà. La seva situació en un vessant d’influència atlàntica garanteix més temps d’innivació. L’estació gaudeix d’unes magnífiques vistes panoràmiques als cims i a la Vall de la Cerdanya.

Sant Joan de l’Erm: Situada entre l’Alt Urgell i el Pallars Sobirà i dins el Parc Natural de l’Alt Pirineu. El més característic és la varietat de circuits que transcorren per espectaculars boscos d’avets, bedolls i pi negre. El refugi de la Basseta és el principal nucli de l’estació i centre de moltes activitats al llarg de tot l’any.

Lles: Situada a la Cerdanya i amb impressionants vistes a la Serra del Cadí i a la Vall de la Cerdanya. La connexió amb l’estació d’Aransa proporciona 67 km d’esquí el que la converteix en un dels més grans dominis d’esquí nòrdic. El refugi de Cap del Rec és el centre de nombroses activitats estiu i hivern.

Aransa: Situada a la Cerdanya i a 5 km del poble d'Aransa. Els seus circuits transcorren per boscos extraordinaris que alternen amb vistes a la Serra del Cadí i la Vall de la Cerdanya i l’Alt Urgell en les parts més altes. Està connectada amb la veïna estació de Lles el que proporciona un extens domini esquiable.

Tuixent-La Vansa
Estació de Tuixent-La Vansa / @TuixentLaVansa


Tuixent-la Vansa: situada a la cara nord del Massís del Port del Compte i amb unes magnífiques vistes al Pedraforca i a la Serra del Cadí. De fàcil accés i molt propera a la Catalunya Central. La Vall de la Vansa i Tuixent ofereix activitats al llarg de tot l’any i és un important centre de serveis.

Virós-Vallferrera: Situada al Pallars Sobirà dins el Parc Natural de l’Alt Pirineu. El refugi del Gall Fer, obert tot l’any, és el principal centre de l’estació des d’on es poden realitzar tota mena d’activitats en un indret d'especial interès natural.

Tavascan: Situada al Pallars Sobirà en ple centre del Parc Natural de l’Alt Pirineu. És una estació que a més d’oferir circuits d’esquí nòrdic, s’hi pot practicar també esquí alpí i és la base per a la pràctica d'altres activitats hivernals com l'esquí extrem, el freeride o l’esquí de muntanya. La base de l’estació és el refugi de la Pleta del Prat.