RECONEIXEMENTS

Integra Pirineus guanya el 'Premi al Foment de l’Ocupació Josep M. Piñol' a la millor trajectòria

El jurat ha destacat la feina de la fundació Integra Pirineus per la millora de les condicions de persones en situació de risc d’exclusió social, amb discapacitat intel·lectual i/o malaltia mental.
Integra Pirineus Premis Piñol
photo_camera Integra Pirineus Premis Piñol

Aquest dimecres, la fundació Integra Pirineus ha rebut el reconeixement de la 26a edició dels Premis Piñol per la millor trajectòria. En l'àmbit de la innovació, el guardó ha recaigut en la cooperativa Obrint Portes SCCL. L’objectiu dels premis és reconèixer la innovació i la trajectòria de les entitats i empreses que treballen a favor de crear o consolidar ocupació.

Premi a la trajectòria

En el cas d’Integra Pirineus, els membres del jurat han destacat la feina de la fundació per la millora de les condicions de persones en situació de risc d’exclusió social, amb especial atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual i/o malaltia mental.

Integra Pirineus programa MAIS 2
Participants en els programes d’orientació laboral MAIS i SIOAS de la Fundació Integra Pirineus / Integra Pirineus

En el cas del premi a la innovació, el guardó se l'ha endut la cooperativa Obrint Portes Lleida per un projecte que vetlla per garantir el dret a l’habitatge, alhora que fomenta la inserció sociolaboral de joves amb un projecte formatiu i transformador a través de la masoveria urbana.

En altres edicions el premi a la millor trajectòria havia recaigut en  entitats amb tant renom en l’àmbit social com Associació Alba, la cooperativa l’Olivera, la Coordinadora contra la marginació de Cornellà del Llobregat o el Casal dels Infants del Raval, entre moltes d’altres.

Acció Solidària Contra l'Atur

La 26a Edició dels Premis al Foment de l'Ocupació Josep M. Piñol ha estat convocada per la fundació Acció Solidària Contra l'Atur, amb el suport de la Fundació "la Caixa" i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona.

Obrint Portes
Representants de la cooperativa Obrint Portes amb la secretària d'habitatge / @obrintportes

Els premis Josep M. Piñol reconeixen l’esforç d’aquelles persones i entitats que es dediquen a crear llocs de treball digne. I per això des de 1997 i en honor al primer president, Josep Maria Piñol, s'atorguen dos premis que reconeixen la iniciativa més innovadora i la millor trajectòria.

L’objectiu dels premis és reconèixer la innovació i la trajectòria de les entitats i empreses que treballen a favor de crear o consolidar ocupació. Cada premi té una dotació de 10.000 euros, que s’ha de destinar al projecte presentat.

El perfil

Josep M. Piñol (Barcelona 1923-1996) pertany a una generació que va optar pel compromís polític i social, des del seu cristianisme, en l’època franquista. Fou un dels fundadors de l’editorial Estela i va col·laborar en nombroses revistes. L’any 1981 va fundar Acció Solidària Contra l’Atur juntament amb Joan N. García-Nieto, Mercè Closa, J. M. Sagristà, entre d’altres, i amb associacions de caràcter social, i va procurar mantenir-la desvinculada de tendències partidistes.