ESCOLES AGRÀRIES

L'Escola Agrària del Pirineu inicia les preinscripcions als cicles de formació professional per al curs 2024 – 2025

Del 24 al 30 de maig de 2024 es realitzaran les preinscripcions al Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Activitats Eqüestres i el Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Aprofitament i Conservació del Medi Natural.

IMG_NDP_3
photo_camera L'Escola Agrària del Pirineu inicia les preinscripcions als cicles de formació professional / @accioclimatica

L'Escola Agrària del Pirineu obre un nou període de preinscripcions per al curs 2024 – 2025 als estudis de formació professional inicial que ofereix: el Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Activitats Eqüestres i el Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Aprofitament i Conservació del Medi Natural. Els estudiants que vulguin cursar algun d'aquests cicles podran realitzar la preinscripció del 24 al 30 de maig de 2024.

L’Escola Agrària del Pirineu està especialitzada en formació professional del sector agroforestal, eqüestre i formatger, tres àmbits vitals i professionalment actius. Els seus cicles formatius es caracteritzen per oferir una formació professional adaptada a les necessitats actuals del sector, oferint classes personalitzades i pràctiques. Això s'aconsegueix mitjançant grups reduïts, un personal docent altament qualificat, les col·laboracions amb professionals i empreses del sector i les visites tècniques.

IMG_NDP_1
L'Escola Agrària del Pirineu inicia les preinscripcions als cicles de formació professional / @accioclimatica

Tot el procés de sol·licitud de preinscripció als cicles formatius es fa en línia, i s’ha de realitzar en format electrònic o en suport informàtic, tal com es detalla a la pàgina web Preinscripció del Departament d'Educació. L’Escola Agrària del Pirineu assessorarà i donarà suport a les famílies i l’alumnat si tenen dificultats per fer la preinscripció. A més a més, el centre també ofereix visites concertades per poder conèixer els estudis i les instal·lacions de l’escola. Es pot contactar amb el centre per consultar l’horari d’atenció i fer la reserva de la visita, o bé per resoldre dubtes sobre els cicles de formació professional que ofereixen ([email protected]).

La Formació Professional Dual, una oportunitat per introduir-se al món laboral

Des de l’any 2022, i fruit de diverses peticions d'empreses del sector forestal de la zona, l’Escola Agrària del Pirineu ofereix el CFGM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural en format Dual, una oportunitat pels estudiants d'apropar-se al sector, i millorar d'aquesta manera la seva experiència professional i la posterior inserció laboral.

IMG_NDP_2
L'Escola Agrària del Pirineu inicia les preinscripcions als cicles de formació professional / @accioclimatica

El pròxim mes de juny, el centre obtindrà la primera promoció d'alumnes titulats en aquesta modalitat. D'aquesta primera promoció, són dos els alumnes que han estat realitzant part dels continguts del cicle formatiu en una empresa, a través d'una beca o contracte de pràctiques, que els ha permès practicar tots els coneixements adquirits a l'escola en un entorn real, així com obtenir una remuneració durant aquest període de temps.

Jaume Flores Admetlla, que està realitzant l'FP Dual a l'empresa Llenya del Pallars, destaca d'aquesta modalitat el fet de poder posar en pràctica tot allò après a l'escola: "És una molt bona oportunitat per adquirir més coneixements i pràctica, agafar disciplina, acostumar-te als horaris i trobar feina, perquè l'empresa ja et coneix i confia en tu”. L’alumne Joel Obiols Guitart des de la Reserva Nacional de Caça del Cadí, també assenyala que la seva experiència està sent molt gratificant perquè pot aprofundir en molts temes: "És una experiència molt interessant, m'he iniciat en el món de la sanitat i higiene en la carn de caça".

IMG_NDP_4
L'Escola Agrària del Pirineu inicia les preinscripcions als cicles de formació professional / @accioclimatica

En vistes de la bona acollida que va tenir aquest cicle en la modalitat Dual, i l'augment de l'interès de les empreses del sector eqüestre, a la primavera de l'any 2023 l’escola també va començar a oferir el CFGM d'Activitats Eqüestres amb aquesta modalitat. De l'alumnat que aquest curs 2023 – 2024 ha iniciat aquests estudis, un total de 7 persones ja han mostrat el seu interès per acollir-se a aquesta opció, que cal que compleixin diversos requisits, entre els quals, tenir bones qualificacions acadèmiques.