EMPRESES

L'empresa pirinenca Rocroi es reforça i tanca una ronda de finançament de 4,5 milions d'euros

Amb els recursos captats s'impulsarà Rocroi 2.0, una eina digital per crear i vendre activitats esportives outdoor.
Rocroi 1
photo_camera Rocroi és companyia pirinenca especialitzada en l'organització d'esdeveniments a l'aire lliure /ROCROI

Rocroi creix sobre la base del capital. La companyia pirinenca especialitzada en l'organització d'esdeveniments outdoor ha tancat una ronda de finançament de 4,5 milions d'euros on han participat el family office Bomosa, Josep María Añón i altres inversors.

Amb els recursos captats s'impulsarà Rocroi 2.0, una eina digital per crear i vendre activitats esportives outdoor. Després de l'operació, els fundadors de la companyia, Lluís Rabaneda i Juan Carlos Rabaneda, mantindran la majoria dels títols de l'empresa, concretament amb el 67%. El percentatge restant estarà dividit en participacions a nom de Bomosa, Josep Maria Añón i la resta d'accionistes.

Rocroi 2
Rocroi és companyia pirinenca especialitzada en l'organització d'esdeveniments outdoor /ROCROI

“Destinarem els recursos al desenvolupament de RocRoi 2.0 per crear una eina digital que gestioni i comercialitzi activitats a l'aire lliure, però també ens dóna una garantia per continuar creixent mitjançant adquisicions”, explica Lluís Rabaneda, director general de RocRoi. "L'entrada d'inversors privats no només aporta recursos i valor a la companyia, sinó que també reafirma la confiança en la rendibilitat i l'escalabilitat d'aquest model de companyia".

L'operació corporativa transcorre tot just quatre mesos més tard que Rocroi aconseguÍS una participació significativa a la companyia aragonesa UR Pirineus, especialista en esports d'aigües braves i tranquil·les. L'objectiu de l'empresa és convertir-se en un dels principals operadors d'esports d'aventura al sud d'Europa.

Lluís Rabaneda: "L'entrada d'inversors privats no només aporta recursos i valor a la companyia, sinó que també reafirma la confiança en la rendibilitat i l'escalabilitat d'aquest model de companyia".

Així mateix, la companyia, amb seu a Llavorsí, acaba d'entrar a formar part del Cens d'Organitzadors d'Activitats Físic esportives al medi natural a Catalunya, un reconeixement que UR Pirineus també té per part del Govern d'Aragó. A més d'oferir experiències esportives a la natura, Rocroi també imparteix formacions específiques a guies d'activitats outdoor i professionals en l'àmbit del rescat i salvament, un àmbit en què s'ha reforçat amb la integració d'UR Pirineus.

Rocroi 3
Rocroi és companyia pirinenca especialitzada en l'organització d'esdeveniments outdoor /ROCROI

S'espera que la companyia lideri més de 21.120 hores de formació al llarg del 2022, cosa que permetrà continuar impulsant la professionalització del sector de les activitats d'aventura. En total, el grup compta amb 180 treballadors.

Fundada el 1996 pels germans Carlos i Lluís Rabaneda, Rocroi és una companyia especialitzada en l'organització d'experiències esportives outdoor als Pirineus i al Mediterrani. La seva oferta inclou activitats d'aventura en rius, mar i muntanya, cosa que inclou disciplines com els esports d'hivern, barranquisme, senderisme, ràfting, vela i pàdel surf, entre d'altres.

comentaris