01.12.2021 |
Viure als Pirineus

L’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran comença a caminar

Tècnics dels Consells Comarcals de  les 6 comarques de l’Alt Pirineu i Aran s’han reunit a Tremp per a engegar aquest projecte coordinat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà.

Ateneu Cooperatiu
Reunió de creació del nou Ateneu Cooperatiu.
L’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran comença a caminar

La Generalitat impulsa  la creació d’un total de 10 ateneus arreu del territori per aquest 2017, 5 a la demarcació de Barcelona, i altres 5 a les Terres de l’Ebre, la Catalunya Central, Girona i Tarragona i aquest a l’Alt Pirineu i Aran.

L’Ateneu, que forma part del Programa Aracoop de la Generalitat, rebrà una aportació d’uns 200.000 €/any amb la missió de dinamitzar l’economia cooperativa i les societats laborals de la zona de l’Alt Pirineu i Aran.

Aquesta acció busca crear un centre cooperatiu de proximitat, descentralitzat, que desenvolupi projectes de foment i promoció de l’economia social, amb la voluntat d’esdevenir un espai referent i de trobada, coordinació, aprenentatge i innovació a la creació de cooperatives i iniciatives en aquest àmbit de l’economia.

El projecte, que compta amb el suport de l’IDAPA i la Delegació del Govern a l’Alt Pirineu, és un impuls a l’economia local del territori i ha de servir per a crear llocs de treball de qualitat impulsats per i des de els habitants de les comarques de muntanya.

L’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran comença a caminar
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad